Beretningen om den californiske kvinde med ottelinger får flere amerikanske delstater til at overveje skærpede vilkår for kunstig befrugtning.

Otte børn i hver familie må være nok - og da især, når de er født på én gang.

Beretningen om kvinden Nadya Suleman fra Californien, som fik ottelinger, har udløst en livlig debat i hele USA om den stort set uregulerede adgang til kunstig befrugtning.

Flere delstater er på vej med egne regler, efter at det tilmed blev afdækket, at Suleman før de rekordsættende ottelinger havde fået seks børn efter fem vellykkede behandlinger, hvor hendes æg blev befrugtet uden for livmoren.

Staterne Missouri, Georgia og - rigtig gættet - Californien er ved at udforme bestemmelser, som på forskellig måde skal sikre mere etik i anvendelsen af kunstig befrugtning.

Det kan være særlige normer, som gælder læger og klinikker. Eller beføjelse til, at myndighederne fører tilsyn med de private klinikker.

Organisationen Center for Genetik og Samfund opfordrer til, at der indføres et regelsæt, som gælder i hele USA. Det stiller alle kvinder lige og hindrer, at der opstår en trafik af kvinder til stater, som har de mest lempelige vilkår.

Fertilitetsindustrien, som omsætter for tre milliarder dollar (næsten 17,7 milliarder kroner) årligt, fastholder, at de nuværende vejledende retningslinjer er tilstrækkelige.



/ritzau/