120.000.000 kroner er, hvad de sidste otte års søgen på Madeleine McCann har kostet Scotland Yard - og det er vel at mærke selvom ingen fund eller anholdelser er blevet gjort i sagen.

Det skriver avisen Mirror.

Efterforskningen har været delvist udført af de private sikkerhedsselskaber G4S og Servoca i samarbejde med Scotland Yard, efter den daværende britiske premierminister, David Cameron, i maj 2011 påbegyndte Operation Grange.

Formålet med Operation Grange var at intensivere og i sidste ende finde frem til den dengang tre-årige britiske pige Madeleine McCann, som forsvandt på en rejse til byen Praia da Luz i Portugal med sin familie i maj 2007.

I juni 2014 kom det frem, at Operation Grange havde kostet 10.1 mio. pund - svarende til 102.1 millioner kroner - og der frem til april 2016 var sat yderligere 2 mio. pund (20.2 millioner kroner, red.) af til efterforskningen.

Mere end otte år senere er Madeleine McCann stadigvæk ikke fundet, og der er ikke gjort en eneste anholdelse i sagen. Gradvist er der blevet skåret i personalet ansat til at lede efter pigen, og i oktober 2015 talte antallet af ansatte fire mand.

Massiv kritik af efterforskningen

Den hidtil mislykkede søgning efter Madeleine McCann har mødt kritisk fra flere fronter.

For to ugers tid siden takkede Madeleine McCanns forældre, Kate og Gerry McCann, for politiets indsats i en offentlig udmelding, men lagde samtidigt ikke skjul på deres utilfredshed med de manglende resultater.

Andre kritiske røster stammer fra personer, der har meldt deres kære savnede, som har følt sig tilsidesat. Senest i september stod kvinden Kerry Needham, mor til et savnet barn, frem for at udtrykke sine frustrationer.

Selvom Kerry Needham kunne dele smerten ved at have en barn savnet, kunne hun dog ikke forstå, hvorfor der skulle bruges 12.1 mio. pund på at finde Madeleine McCann, når der var afsat 800.000 pund til at findes hendes søn, Ben Needham, som forsvandt på den græske ø Kos i 1991.

Dertil er der også lydt kritik af den britiske politistyrkes ansættelse af G4S, som for tiden undersøges for at have taget overpris for sine ydelser i en række sager. Blandt andet skulle sikkerhedsselskabet have taget sig betalt for at overvåge kriminelle, som i realiteten var døde.