Udland

Oprør ulmer i Den Centralafrikanske Republik

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

DEN CENTRALAFRIKANSKE REPUBLIK: Myndighederne frygter, at voldeligt oprør er under opsejling i Den Centralafrikanske Republik, efter at oprørsalliancen Seleka CPSK-CPJP-UFDR tirsdag dræbte mindst 15 soldater, da de indtog minebyen Bria i det mineralrige land.

Angrebet på Bria fandt sted en dag efter, at oprørerne havde truet med at vælte Den Centralafrikanske Republiks præsident, Francois Bozize, hvis ikke han overholder en fem år gammel fredsaftale.

Oprørerne kræver blandt andet, at regeringen frigiver en række fanger og betaler oprørssoldaterne et allerede aftalt beløb for at nedlægge våbnene.

Nabolandet Chad har ifølge Reuters allerede sendt soldater til Den Centralafrikanske Republik for at hjælpe de svage regeringsstyrker.

Landet i det centrale Afrika har længe været plaget af ustabilitet, og det har fået investorer til at trække sig fra planlagte investeringer i blandt andet guld- og diamantindustrien.

Den Centralafrikanske Republik er tidligere fransk koloni, og en repræsentant fra det franske udenrigsministerium har udtrykt »dyb bekymring« over situationen i landet.

BNB

Det læser andre