Obama vil samarbejde med Kongressen om en løsning

Præsident Barack Obama lover at arbejde sammen med Kongressen om at finde en løsning for at undgå den økonomiske afgrund, der truer fra nytår.

USA: Det Hvide Hus lover at arbejde sammen med Kongressen i et forsøg på at undgå, at offentlige nedskæringer og skattestigninger træder i kraft 1. januar, og siger, at præsident Barack Obama er fortrøstningsfuld i forhold til hurtigt at opnå en aftale, skriver Reuters.

- Præsidenten vil arbejde sammen med Kongressen for at få dette løst, og vi håber, at vi vil være i stand til at finde en tværpolitisk løsning, der beskytter middelklassen og vores økonomi, hurtigt, siger Jay Carney, talsmand for Det Hvide Hus, i en erklæring ifølge Reuters.

Udmeldingen kommer efter, at en afstemning i Repræsentanternes Hus om skattedelen i republikanernes »plan B« natten til fredag dansk tid blev aflyst, fordi der ikke kunne samles et flertal.

Den republikanske leder og formand for Repræsentanternes Hus, John Boehner, indrømmede, at der ikke var nok stemmer i hans kammer til at få forslaget igennem.

I en kort erklæring sagde han, at det nu er op til præsident Barack Obama at arbejde sammen med sine kolleger i Senatet om at forhindre, at offentlige nedskæringer og skattestigninger træder i kraft fra nytår - den såkaldte økonomiske afgrund, eller »the fiscal cliff«, der er et resultat af tidligere præsident George W. Bush’s politik under finanskrisen.

»Plan B« skulle blandt andet forlænge eksisterende skattelettelser for årsindkomster på op til en million dollar fra nytår.

Republikanerne har flertal i Repræsentanternes Hus, som er det ene kammer i Kongressen, mens demokraterne har flertal i det andet kammer, Senatet.

Tidligere fredag nat dansk tid vedtog Repræsentanternes Hus den ene del af »plan B«, der omfatter store offentlige nedskæringer. Ifølge Bloomberg News skete det med et snævert flertal på 215 mod 209.

Præsident Barack Obama havde på forhånd sagt, at han ville nedlægge veto mod »plan B«, og Det Hvide Hus har kaldt afstemningen en »øvelse i tomgang«.

Flere økonomer har udtrykt frygt for en recession i landet, hvis ikke politikerne finder en løsning inden 1. januar.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08