I Wisconsin er de så trætte af at glide rundt, fordi sneen falder, og saltet ikke slår til. Derfor bliver resterne fra osteproduktionen nu taget i brug

Mange mener, at ost har en særlig evne til at gøre alt bedre. Det tager indbyggerne nu i brug på vejene i staten Wisconsin, hvor sneen har taget fat. Det skriver New York Times

Og i oste-staten er det særligt i byen Milwaukee, man har taget forsøget til sig i december. Det er helt præcist den saltlage, der bruges til ostene. Den mikser man med stensalt, som betyder, at man trimmer omkostningerne og forurener mindre.

Projektets leder Jeffrey Tews er ikke i tvivl om, hvilken ost der har været bedst.

- Vi foretrækker provolone og mozzarella. De har det højeste saltindhold. Man behøver praktisk talt ikke gøre noget, for at få dem til at virke, siger han.

Samtidig viser det sig, at saltet normalt alene mister 30 pct af deres effekt pga. trafik, men ide-manden bag, Emil Norby, siger at blandingen med resterne fra osteproduktionen gør, at det bliver på vejene.

Det eneste negative ved forsøget er den lugt, der kommer. Saltlagen skulle efter sigende være ganske kraftig.