I fremtiden vil man kunne drikke vin uden risiko for at få fæle tømmermænd. Det hævder forskere ved University of Illinois og University of Berkely.

Her har man nemlig fundet en ny måde at genmodificere gær på, som forhindrer stoffer, der fører til en tømmermænd, i at udvikle sig.

Resultaterne er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift ‘Applied and Environmental Microbiology’. Det skriver tv2.no.

De amerikanske forskere vil udvikle en såkaldt ‘genkniv’, som nøjagtigt fjerner alle kopier af et gen i organismer med mere end to sæt kromosomer, såsom gær. Det har indtil nu været meget vanskeligt at foretage ændringer i sådanne organismer, siger en af ​​forfatterne ifølge Norges TV2, Yong-Su Jin på University of Illinois’ hjemmeside.

Ud over at fjerne den ubehagelige eftervirkning af vinen -  tømmermændene -  har genteknologi ifølge forskerne også potentiale til at lave vin sundere.

Den nye metode vil faktisk gøre det muligt at øge indholdet af stoffet reservatrol i vin. Reservatrol er en antioxidant, som flere forskere længe har tilskrevet en gavnlig virkning, for eksempel mener man, det kan beskytte kroppen mod hjerte-kar-sygdomme.

Ifølge forfatteren Jin, kan det nye gen øge mængden Iven Reservatrol med 10 gange eller mere.