Politiet har nu fået flere brugbare tip i sagen om den forsvundne pige Madeleine McCann, som peger på den samme mand.

Næsten 500 mennesker har kontaktet politiet om oplysninger efter, at fantomtegninger af en mulig gerningsmand i Maddie-sagen mandag blev offentliggjort. Deriblandt var flere uafhængige opkald, som alle pegede på det samme navn.

Det skriver den britiske avis Daily Mirror, som samtidig oplyser, at det nu er Scotland Yards topprioritet at finde manden.

Madeleine McCann forsvandt fra en ferielejlighed i Portugal i 2007. Dengang var hun kun tre år. Mandag aften viste BBC så en længe ventet udsendelse om Madeleines McCanns forsvinden, og efter programmet 'Crimewatch', modtog politiet adskillige opringninger.

Ifølge Daily Mirror har redaktøren for programmet udtalt, at flere af disse opkald har peget på det samme navn for manden på fantomtegningerne.

I tirsdagens BBC Radio 4-program sagde redaktøren følgende:

- Det har været en virkelig enestående respons. Politiet har modtaget flere forskellige navne, men også flere opkald har nævnt det samme navn for denne mand.

Dårlige erfaringer i Danmark

Men man skal huske, at fantomtegninger ikke er mere pålidelige, end de vidner, man afhører, understreger tidligere souschef for Rigspolitiets rejsehold, Kurt Kragh.

- Som udgangspunkt skal man sætte et stort spørgsmålstegn ved alle vidneforklaringer. Man må håbe for britisk politi, at de fantomtegninger, de bruger, er baseret på flere vidners forklaringer. Så man har tegninger af den her person, som nogenlunde ligner hinanden, siger han.

Ifølge Kurt Kragh har man ikke særlig gode erfaringer med fantomtegninger i danske efterforskningssager.

- I rejseholdet havde vi ikke særlig gode erfaringer. Vi bruge det sidste i forbindelse med en voldtægtssag fra 1997, hvor en 12-årig blev voldtaget og forsøgt kvalt. Der havde vi et godt signalement både fra pigen og et tysk ægtepar. De to signalementer blev overført via en tegner til to fantombilleder, og de lignede hinanden rigtig godt, og derfor lukkede vi det ud. Men selvom vi var ret overbevist om, at det var en etnisk dansker, så lykkedes det aldrig at nå frem til ham, selvom vi havde billedet ude i medierne, fortæller Kurt Kragh.