Satellitbilleder af en missilbase i Nordkorea viser, at der er øget aktivitet, og det kan være et tegn på, at landet vil teste missiler.

NORDKOREA: Aktiviteterne på et nordkoreansk base, som sender missiler af sted, er blevet øget. Det afslører nye satellitfotos, og det kan betyde, at den lukkede kommunistiske stat lægger an til en prøve af langtrækkende missiler inden for de kommende uger.

Ifølge Reuters er billeder blevet frigivet nogle dage efter, at en japansk avis, Asahi Shimbun, skrev, at amerikanske efterretningsanalytikere havde opdaget nordkoreansk forberedelse på basen.

Satellitoperatøren DigitalGlobe, som tager fotos for både den amerikanske og andre regeringer, offentliggjorde billederne mandag. De viser ifølge operatøren, at der er en øget aktivitet med flere mennesker, lastbiler og andet udstyr, end der tidligere har været. Det svarer til forberedelserne, som blev set forud for det mislykkede forsøg på at sende et missil af sted i april.

Fra det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, er der ingen kommentarer på de nye billeder, men talskvinden oplyser over for Reuters, at ministeriets position omkring den nordkoreanske missiludvikling er uændret.

Samtidig opfordrer hun Nordkorea til at følge FNs sikkerhedsråds resolution om, at al missil-aktivitet skal suspenderes.

Både i 2006 og 2009 lavede landet atomtest, og FN har siden pålagt nordkoreanerne tunge sanktioner for dets atomvåbenprogram.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.