Udland

Morsi udpeger 90 nye medlemmer til overhuset

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

EGYPTEN: Egyptens præsident, Mohamed Morsi fra Det Muslimske Broderskab, har meddelt navnene på de 90 nye medlemmer, han har udpeget til overhuset, der er parlamentets øvre kammer, oplyser statslige medier i Egypten ifølge Reuters.

En af præsidentens embedsmænd siger, at 75 procent af listen med nye medlemmer består af liberale, kristne og andre ikke-islamister.

To tredjedele af de i alt 270 medlemmer af overhuset blev valgt ved en afstemning i begyndelsen af året, mens den sidste tredjedel udnævnes af præsidenten. Overhuset domineres af Morsis islamistiske parti og dets allierede.

Anden runde af den egyptiske folkeafstemning løb af stablen lørdag, og ifølge analytikere bliver det et ja til forfatningsudkastet. Første runde blev afviklet for en uge siden, og her blev det med 57 procent af stemmerne et klart ja til forfatningen, som præsident Mohamed Morsi er stor fortaler for.

BNB/Reuters

Det læser andre