Mindst 600 døde i Den Centralafrikanske Republik

Konflikten i Den Centralafrikanske Republik, der mere og mere ligner en krig mellem muslimer og kristne har kostet mindst 600 livet. Senest har kristen milits dræbt 27 muslimer.

DEN CENTRALAFRIKANSKE REPUBLIK: FNs flygtningeorganisation UNHCR anslår, at mindst 600 er dræbt i Den Centralafrikanske Republik (CAR), og mindst 159.000 er sendt på flugt under den sekteriske vold, der har ramt landet i de seneste uger, skriver AFP.

Diverse militser kæmper i landet, der har godt 4,5 millioner indbyggere, men den muslimske Seleka-milits har ført an i det, som eksperter vurderer mere og mere ligner en konflikt mellem muslimer, kristne og tilhængere af traditionelle afrikanske religioner.

»Vi ser en stadig forværring af situationen i Den Centralafrikanske Republik,« siger talsmand i UNHCR Adrian Edwards, der oplyser, at 450 personer er dræbt i hovedstaden Bangui og 160 andre steder i landet.

Torsdag blev 27 muslimer dræbt af en kristen såkaldt selvforsvarsmilits, der er kendt som Anti-balaka, oplyser FNs menneskerettighedsorganisation fredag.

En fransk militærstyrke på 1.600 mand forsøger - med et FN-mandat - sammen med en blandet afrikansk styrke at få afvæbnet militserne.

Den afrikanske styrke er udsendt af samarbejdsorganisationen Den Afrikanske Union, og her er det ifølge Reuters netop besluttet at forøge styrken fra 2.500 mand til 6.000.

Amerikanske militærfly hjælper i øjeblikket med at få fløjet forstærkningerne ind fra Burundi til Den Centralafrikanske Republik.

Den danske Afrika-ekspert professor emeritus Holger Bernt Hansen sagde tidligere på ugen til Berlingske Nyhedsbureau, at det internationale engagement skal forebygge et folkemord, som det der udspillede sig i Rwanda i 1994, hvor ekstremister fra Hutu-stammen slagtede løs på Tutsier og 800.000 mistede livet.