Udland

Milliardærfruen døde med en crackpibe i hånden

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Eva Louise Kemeny Rausing og Hans Kristian Rausing i en glad stund. Foto: Reuters

Kun de færreste opnår at have så mange penge som Eva Rausing. Men hun døde ynkeligt med en lille folie-crackpibe i hånden.

For første gang fortalte Tetra Pak-arvingen Hans Rausing fredag om sin kones meget omtalte død i parrets milliard-hus i London. Fluerne svævede hen over sengen, da politiet en julidag i år fandt Eva Rausings opsvulmede lig. Pakket ind i et par sorte sække, som igen var hermetisk lukkede med tape. Eva Rausing havde været død i to måneder, da hun blev fundet.

Rausing fortalte om sin kones død under et ligsyn i Westminster Coroner Court i London. Den stenrige Tetra pak-arving var ikke selv til stede, men optrådte på video. Han er for syg til at deltage. Konklusionen på obduktionen er, at fru Rausing døde som følge af sit årelange misbrug.

Læs også: Rausing-arvingernes forbandelse

- Jeg hørte hende ralle i sengen ... så hende udånde, så hendes øjne blive slørede, siger Hans Rausing.

49-årige Rausing boede sammen med sin døde kone i to måneder i deres hjem. Han fortalte under ligsynet, at han ikke ville anmelde Evas død, fordi han ikke ønskede, at 'hun forlod ham, og han kunne ikke klare at miste hende'.

- Jeg gik ind i soveværelset og så hende sidde på nogle puder på gulvet, så hende læne sig sidelæns. Hendes hoved hvilede på en pude, siger Hans Rausing.

Han sad med liget af sin døde, inden han dækkede hende med et tæppe og dyner. Hans Rausing bildte personalet ind, at konen havde feber, og han tog hendes temperatur to gange om dagen.

- Jeg hørte hende udånde. Jeg så hende i live i et par sekunder. Jeg gik hen til hende og greb hendes hænder og forsøgte at trække hende op. Jeg husker, at jeg råbte, 'Eva, Eva, Eva', siger Rausing også.

Rausing fik to betingede domme i august, efter at han indrømmede at have forhindret en lovlig og anstændig begravelse af konens krop.

Læs også: Milliardær-arving erkender: Lod konen ligge død i to måneder

På spørgsmålet om, hvordan milliardærfruen kunne ligge død i to måneder uden, at personalet opdagede det, svarede en betjent, de havde fået forbud mod at komme på anden sal, hvor Evas døde krop lå.

Eva Rausing blevet sidst set i live af tjenestefolk den 29. april, hvor hun netop var kommet hjem fra et ophold på et afvænningshjem. Parrets kamp mod narkotikaafhængigheden havde været et offentlig anliggende i årevis. Eva Rausing blev blandt andet anholdt i 2008, da hun besøgte den amerikanske ambassade i London med stoffer i sin taske.

Tragedien om Rausing-ægteparret ender formentlig som film engang. Hans Rausing er søn af den svenske emballage-forretningsmand Hans Rausing.

Rausing gik ikke ind i familiens forretning, men rejste verden rundt i sin ungdom, før han mødte Eva Kemeny under stofafvænning i USA. Parret er anerkendt i misbrugerbehandler-kredse for deres filantropiske arbejde. De har doneret millioner til velgørende formål indenfor afhængighedsforebyggelse. Men det hjalp ikke dem selv.

Da Eva Rausing blev begravet i Californien i sommer var der tre tilstedeværende, hendes forældre Tom og Nancy Kemeny og en søster. Hans Rausing var ikke mentalt i stand til at deltage.

Tetra Pak-Dynastiet

Ruben Rausing (1895-1983): Stifter og skaber af Tetra Pak. Kandidatudannelse i økonomi fra New York. Før Tetra Pak blev f.eks. mælk solgt i tunge glasflasker.

Elisabeth Rausing: Rubens kone. Hun flyttede med sin mand til Rom pga. lavere skat.
_______________________________________

Børn af Ruben og Elisabeth Rausing

Hans Rausing (1926-): Studerede økonomi, statistik og russisk på universitetet i Lund. Solgte sin andel af Tetra Pak til sin bror Gad. Märit Rausing Hans Rausings kone.

Gad Rausing (1922-2000): Studerede kemi ved universitetet i Lund. Er også uddannet i skandinavisk arkæologi. Kirsten Rausing (1952-) Sammen med sine brødre er hun i spidsen for Tetra Pak. Er også hesteavler.

Sven Rausing (1928-2003): Ikke offentligt kendt.
_____________________________________________

Børn af Hans og Märit Rausing:

Sigrid Rausing (1962-): Studerede historie ved universitet i York og senere antropologi, som hun har en kandidatgrad i.

Lisbeth Rausing (1960-): Uddannet fra Harvard Universitet i historie. Har skabt en fond, der pr. 2011 har doneret mere end 219 millioner dollar til at beskytte og hjælpe truede kulturer og naturer.

Hans Kristian Rausing ( 1963-): Gik ikke forretningsvejen. Han har sammen med sin kone, Eva, bygget et behandlingscenter for narkotikaafvænning på Barbados. Eva Rausing (1964-2012) Født Eva Louise Kemeny. Amerikansk-født, gift med Hans Kristian Rausing.

_____________________________________________

Børn af Eva og Hans Kristian Rausing

Lucy (17)

Sam (15)

Jemima (13)

Thomas (11)

_____________________________________________

Børn af Kirsten og Gad Rausing

Jörn Rausing (1960-): Tre personer med tilknytning til Blekingegade-banden planlagde at kidnappe ham og forlange løsepenge. Planen blev aldrig til noget. Han har holdt lav profil siden.

Kirsten Rausing (1952-): Sammen med sine brødre er hun i spidsen for Tetra Pak. Er også hesteavler.

Finn Rausing (1955-): Ikke meget er kendt om Finn. Han har holdt lav profil i offentligheden.

Relaterede

Det læser andre