Udland

Milliardær-arving erkender: Lod konen ligge død i to måneder

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Hans Rausing ankom onsdag til West London Magistrates court Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA

Milliardæren og arvingen til det svenske Tetra Pak, Hans Kristian Rausing, har erkendt sig skyldig i usømmelig omgang med sin kones lig, som i to måneder lå pakket ind i blandt andet gaffertape i parrets soveværelse.

Det erkendte han under et retsmøde onsdag i Isleworth Crown Court i London, hvor milliardærarvingen står tiltalt for at have forhindret en »lovlig og ordentlig begravelse« af sin hustru, Eva Rausing. Det skriver den svenske avis expressen.se.

- Skyldig, lød Rausings svar på tiltalen i retten.

- Jeg handlede ikke rationelt. Jeg forsøgte at fortsætte som om, hun ikke var død, lød det i en erklæring, som den 49-årige Hans Kristian Rausings advokat læste op.

Læs også: Se grafikken: Så vild er Rausings London-lejlighed

Læs også: Milliardær-familien Rausing: Et forgyldt dynastis byrde

Liget af den 48-årige hustru, Eva Rausing, blev fundet den 9. juli på anden sal i soveværelset i parrets fælles hjem i bydelen Chelsea i London. Det var svøbt ind i tasker, tøj og sengetøj og forseglet med gaffertape i en afspærret del i huset, som var fyldt med fluer. Også soveværelset var forseglet med gaffertape.

Dele af Eva Rausings obduktionsrapport blev onsdag præsenteret i retten, og her blev det fastslået, at hun døde allerede 7. maj og havde kokain i kroppen.

Anklageren bekræftede desuden, at Hans Kristian Rausing ikke bliver anklaget for sin kones død. Til gengæld er han anklaget for at have kørt bil under påvirkning af alkohol og narkotika - anklager, han også erkendte sig skyldig i.

Rausing-parret havde sammen fire børn og var blandt de rigeste familier i Storbritannien.

Relaterede

Det læser andre