I Danmark er det i løbet af den sidste uges tid blevet diskuteret, hvorvidt svømmehaller skal kønsopdeles eller ej i selve bassin-området. Men i Norge er de tilsyneladende et helt andet sted. I hvert fald på Dysjaland skolen tæt ved Stavanger. Her går drenge og piger i første klasse i bad sammen efter svømmetimerne.

Det fandt Alice Frantzen for nylig ud af på et forældremøde. Og det til hendes store forargelse. Hun har en datter i første klasse, og som mor står hun pludselig tilbage med en masse spørgsmål oven på sin nyvundne viden om datterens svømmetimer. Hun forstår ikke, at der ikke var nogen forældre på mødet, der reagerede.

»Når ingen reagerer, virker det, som om det her er normalt, og jeg ved, at det har været sådan i mange år. Men jeg er ikke vant til det, så jeg reagerer på det. Jeg synes ikke, at det skal være sådan. Drenge og piger er forskellige, så hvorfor skulle man gøre det her normalt?« siger hun ifølge norske Dagbladet.

Frygter for mobning
Alice Frantzen synes, at det er unaturligt, når børnene i første klasse allerede ved, hvad sex er, og hvordan det foregår. Hun frygter for ubehagelige episoder.

»Jeg synes, det er ubehagligt. For mig er det ikke naturligt, at børn i første klasse skal gå i bad med det modsatte køn. Det er de for store til efter min mening,« siger Alice Frantzen til lokalmediet Solabladet, som i første omgang bragte historien.

Og der er flere grunde til, at hun synes, det er ubehageligt og problematisk. Først og fremmest er hun bange for, at de mange mobiltelefoner og andre digitale gadgets, der i dag er til stede i første klasserne rundt omkring, vil blive brugt til at tage billeder af det modsatte køn.

Hun forestiller sig, at der kan opstå episoder, hvor børnene eksempelvis vil kunne sige til hinanden: 'Jeg har set dig nøgen, og du har et modermærke'.

Hun mener, at grænsen skal trækkes, når børnene stopper i børnehaven.

Skolen har aldrig oplevet problemer
Men rektor på Dysjaland skolen Atle Thatum kalder situationen for 'en storm i et glas vand', og han er af en helt anden opfattelse end den bekymrede mor. Skolen har sat grænsen ved anden klasse, og ifølge ham har det siden svømmehallen blev bygget i 1987-1988 aldrig skabt nogen problemer.

»Der er ingen i første klasse, der medbringer deres mobiltelefoner, så det er forældrene, der skaber en storm i et glas vand. Vi har set på dette som et problem overhovedet, men vi tager en vurdering af det,« siger han til Dagbladet.

Han yderligere vægt på, at skolen har arrangeret det på denne måde af praktiske årsager, da der er mange, som bruger svømmehallen.