I Sverige foregår der i øjeblikket en eftersøgning efter seks mænd, der er mistænkt for at have tilknytning til ekstremistiske grupper. De seks mænd er eftersøgt i hele landet, og ifølge politiet er det meget vigtigt, at personerne identificeres.

Det skriver det svenske medie gp.se.

Den konkrete årsag til, at man leder efter mændene, vil politiet dog ikke gå i detaljer med.

»Jeg vil ikke kommentere mere på sagen, men vi vender tilbage senere fredag,« fortæller Towe Hägg, der er pressetalsperson for politiet i Stockholm ifølge gp.dk.

Heller ikke Säpo, der svarer til den danske efterretningstjeneste PET, vil komme ind på detaljerne for eftersøgningen efter de seks mænd, der anses for at befinde sig i Sverige. Säpo vil hverken be- eller afkræfte sagen, men udtrykker, at Säpo arbejder sammen med de svenske politiregioner angående ekstremisme og terrorisme.

Hvorvidt de seks mænd har tilknytning til Islamisk Stat, vil pressechefen i Säpo, Sirpa Franzén, heller ikke kommentere.

»Jeg kan ikke kommentere sagen. Men Säpo og politiregionerne har et dagligt samarbejde i sager, der vedrører ekstremisme og terrorisme. Uden sådan et samarbejde kunne vi ikke lykkes. Og vi følger op på personer med forbindelser til terrorgrupper i Syrien og Irak,« fortæller Sirpa Franzén.

Siden 2012 er 280 personer rejst fra Sverige til Syrien og Irak for at tilslutte sig terrorgrupper som blandt andre Islamisk Stat. I dag beretter man, at 125 af dem er tilbage.

»Personer som har eller planlægger at vende tilbage fra terrorgrupper, følger vi tæt. Men bare fordi de vender tilbage, betyder det ikke, at de udgør en umiddelbart risiko her i Sverige. Men det er givetvis en prioriteret gruppe,« siger pressechef i Säpo, Sirpa Franzén.

Ifølge Sirpa Franzén ser man, at der er færre, der vender tilbage til Sverige efter at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien og Irak. En af årsagerne kan være, at IS er mindre tilbøjelige til at lade tilhængere forlade terrorgruppen igen.

»Det stemmer. Og samtidig fortsætter rekrutteringen. Vi ser ikke, at antallet af personer, som tilslutter sig terrorgrupper i Syrien og Irak aftager. Tværtimod,« siger Sirpa Franzén.