KØB PLUS!

Massemorderens far: Vi er sønderknuste

Ingen ord er dækkende for den tilstand, Peter Lanza befinder sig i. Hans søn, Adam Lanza (20) er den mand, der formodes at have dræbt 27 mennesker på Sandy Hook skolen i Newport, Connecticut.

Fredag fik han nys om sønnens ugerninger, da en journalist ventede i indkørslen til hans rigmands-domicil i Stamford, Connecticut. Han blev nærmest grå i hovedet og rullede vinduet op på sin blå Mini Cooper, da han fik at vide, at hans navn blev sat i forbindelse med en af de værste masakre i USAs historie.

Lørdag udsendte han en pressemeddelelse med følgende ordlyd:

- Vores tanker går til de familier og venner, der har mistet deres kære, og alle dem, der blev såret. Vores familie sørger sammen med alle dem, der er blevet ramt af denne enorme tragedie. Ingen ord kan virkelig udtrykke, hvor sønderknuste vi er. Vi befinder os i en tilstand af vantro og forsøger at finde alle de svar, vi kan. Også vi spørger hvorfor. Vi har samarbejdet fuldt ud med politiet og vil fortsat gøre det. Ligesom så mange af jer, er vi kede af det, men kæmper for at få mening ud af, hvad der er sket.

Peter Lanza er vicepræsident i GE Capital og tidligere partner i det verdensomspændende revisionsfirma, Ernst & Young. Han blev skilt fra massemorderens mor Nancy Lanza i 2009. Adam Lanza boede sammen med Nancy, en indskolingslærer og ivrig våbensamler. Hun blev det første offer på sønnens grufulde dræbertogt.

Nancy Lanzas familie har udsendt en erklæring via sheriffen i Rockingham County, New Hampshire:

- Familien af ​​Nancy Lanza deler samfundets og nationens sorg, og vi kæmper for at forstå de enorme tab, som vi alle deler. Vores hjerter og bønner er med dem, der deler dette tab. På vegne af Nancys mor og søskende rækker vi ud til lokalsamfundet i Newtown og udtrykke vores dybfølte sorg for det uforståelige og dybe tab af uskyld, som har ramt så mange, lyder beskeden.

Tror du, at USAs liberale
våbenpolitik er medvirkende årsag til de mange skudepisoder?


Deltag i debatten under artiklen

 

Din kommentar

Kommentarer

Våbrn?

Skrevet af Rasmus, Onsdag den 19. december 2012, 07:10

Jeg synes det lyder komplet idiotisk at gå med våben. Ja, dét skal nok hjælpe at hvis der kommer en tyv, så hjælper det bare at skyde ham.....
Det er latterligt at have lov til at gå med våben da det så er muligt at begå krimineller meget nemmere.
Problemet er at de i USA ikke kan stoppe det (Obama ville gerne sætte en stopper for det. Men det er jo en del af deres forfatning

Stop lidt op. . .

Skrevet af Kathy, Mandag den 17. december 2012, 23:25

Inden I taler om at : "U.S.A er selv ude om det" - "det er ren ondskab" o.s.v . . så se lige på den unge mand - se hans øjne - se hans liv - mærk de sko han har haft på siden fødslen - for har I ikke selv gået i dem - da kan I ikke dømme hverken ham eller andre. . .!!
Det der er sket nu - er så skrækkeligt at ord ikke dækker det - men der er INGEN grund til at vi alle her på den anden siden af U.S.A sætter os til Dommere over nogen hvor vi slet ikke kender den rette historie . . vi har vist nok i her at "feje for egen dør" - og sørge for dette ikke sker i DK - vi er godt på vej med Knive og blødsødenhed overfor de kriminelle - så hvad med vi føler med de ramte forældre og familier - og den syge Lanza som begik denne rædselshandling . .
STOP med at dømme - men føl og sørg med de ramte - sørg med den verden vi alle er en del af - og lad os håbe vi alle kan stå sammen og værne om hinanden i stedet . .

Tænk jer om før I farer til tasterne med alle jeres eder og forbandelser . .

Dagen kommer hvor danskerne kræver lovlige våben til forsvar

Skrevet af Dennis Andersen, Mandag den 17. december 2012, 18:31

Mon ikke den lovlydige borger i USA tænker, at hvis vi får frataget vores våben. Så er forskellen, at så er det kun "bad guys" som er bevæbnet. Her i Europa kan vi sagtens affinde os med en stram våbenlov, endnu. Men vi er godt igang med at lave fundamentet til at borgere, også i Danmark på et tidspunkt fremkommer med kravet om lovligt at eje et forsvarsvåben. Jeg behøver vist ikke her skrive hvad grunden er. Den kender vi alle. Men kun få vil erkende det. Men efterhånden som antallet af sager stiger, hvor samfundet ikke kan beskytte den lovlydige borger. Så får flere og flere tanken, at de selv vil kunne forsvare sig. Fuldstændig lige som hvis man ikke er tilfreds med folkeskolen, jamen, så vælger vi bare en privat. Den dag komer hvor danskerne vil have lov at bevæbne sig på lovlig vis!!!! GOOD LUCK.....

Hvorfor tillader man det?

Skrevet af Duddi, Mandag den 17. december 2012, 12:58

Jeg kan ikke forstå hvorfor USA tillader at folk ejer en våben.. Er de bange for at blive så ihejl?

Drop så våben, for det hjælper ikke en skid. Tag dog sammen og tage en snak istedet for at skyde løs.. Jeg er glad for jeg ikke bor i USA men i Danmark. Hvor vi har meget stram våbenlov. Godt Go DK
Men det er selvfølgelig tragisk i USA, men de må tænke sig om en gang ekstra og tænker over hvor godt er det at eje en våben. Hvorfor lærer sine børn med at skyde?? Man bør istedet for at lære dem at selvforsvare eller en anden form uden våben.

Tragisk igen igen, det må de amerikanere vågen op

Tja....

Skrevet af L.P., Mandag den 17. december 2012, 19:23

-vi kan nu også være med her i DK,- med alle de fladpandede psykopater, der render rundt i flokke og flænser folk op med deres forbandede knive, de altid går med! Og får en ALT for lav straf for,- kun til grin!
Der har været mange knivdræbte, og sårede i den sidste tid,- og det bliver ikke mindre!
Selvfølgelig tager det flere menneskeliv, når man bruger våben, især automatvåben,- disse burde forbydes - men de kriminelle finder jo alligevel ud af at anskaffe sig våben- og de lovlydige borgere står der uden at kunne forsvare sig mod de stigende rå overfald og mord!

Alsisk person

Skrevet af Helst anonym., Mandag den 17. december 2012, 12:10

Jeg siger ikke at jeg ikke føler med familierne i USA, men Amerika er skam selv skyld i at sådan noget kan ske.
Deres våbenlove er alt for løse, og våben er alt for lette at få fat på.

De burde fjerne våbenloven i USA, og jeg er skide ligeglad med om folk bliver sure over det, fjern det lort nu, ellers er i selv skyld i at sådan fortsætter.

Underligt SÅ Overrasket USA Er HVER Gang ?

Skrevet af Maria, Mandag den 17. december 2012, 00:23

Man kan undres over HVOR overraskede & Uforstående de er HVER gang ?

Mener alrnr i år har der været min. 3 skydninger overthere - sååå...

Hvad med at få stemt JA til at afskaffe våben i privat regi & væk fra gaderne ?

Kunne være det også kunne hjælpe lidt på bådere kriminalitet & narkokrigene...

På den anden siden - er det ikke SÅ mærkeligt , at de " svage " i USA ( *taler IKKE kun økonomisk ! ).. Som er blevet endnu mere " svagt stillet i forbindelse med finanskrisen overthere & deres opgivenhed , frustration og desperationer skal komme til udtryk før el. siden...

Kan self. heller ikke lade være med at undres over at... HVIS BEGGE forældrede er velstillede - havde de vel råd til at få dén bedst passende behandling & pasning til deres søn & ikke mindst rådgivning / redskaber til at håndtere ham ?

Tjah...

Skrevet af Pedersen, Mandag den 17. december 2012, 00:16

Det er jo ondskab det drejer sig om!!! Den er nok svær at afskaffe!

Syntes virkelig det var et uhyggeligt billede af Adam Lanza ovenfor!!
Blev det forbudt med våben,- ville de gale og kriminelle nok få anskaffet sig et eller flere illegalt, mens alle andre ville stå uden at kunne forsvare sig.

Ja, et svært emne, må man sige..

Pistoler Er Som Internettet - Blot 1 Kliv Væk !

Skrevet af Maria, Mandag den 17. december 2012, 00:05

Tjah , film , pc spil & ikke mindst mediernes DÆKNING af div. episoder - gør dte lukrativ... Hvis man i forvejen er overset el. har ondt i sjælen...

En våbenlov - tror jeg personligt også vil nedbringe mange " selvtægts " episoder og ikke mindst " hjemme ulykker " som kunne være undgået.

Pistoler er som internettet - 1 klik væk !...

Sender de varmest jule tanker til Newtown & deres pårørende...

vankelmodige regeringer får svære konsekvenser

Skrevet af Hans, Søndag den 16. december 2012, 23:52

helt klart at amerikanerne har sig selv at takke for masakren.Jeg kan tydeligt huske at da jeg var ung blev der i gennemsnit myrdert 3 kvinder hver sommer af tossede hjemmeværnsmænd her i landet, som var jaloux. Det er nu blevet bedre i takt med afviklingen af militæret. I Finland -Norge-Tyskland er våbenlovene fortsat meget liberale, tænk på Breivik og masakrene i Finland og Tyskland.
Forfærdeligt ar disse landes regeringers vankelmod og bristende kompetence altid rammer uskyldige

Mediernes skyld

Skrevet af Erik Berthelsen, Søndag den 16. december 2012, 23:49

Filmindustrien bærer det største ansvar for tragedierne i blandt andet USA. Helteskikkelserne er som regel massemordere - forsynet med et politiskilt. Svage personligheder adopterer helteskikkelsens adfærd, og så går det ofte galt.
Våben gør ikke skade af sig selv, der skal en menneskefinger bag en aftrækker, men når morderiske helte bliver hyldet på filmfestivaler, så går de rundt derude - alle disse wannabies.

Våben kontrol

Skrevet af Brian igen igen , Søndag den 16. december 2012, 21:06

Ja det er meget sørgeligt når der sker noget af den slags og ofrene og de pårørende har min dybeste sympati , når det er sagt så tror jeg ikke det er et spørgsmål om våben politik nok snare manglende eller for dårlig kontrol med den forstået på den måde at det er som sådan ikke våbenet der er farligt men manden der er i besiddelse af det man kunne eksembelvis begrænse loven til skydevåben med max 2 skud i magasinet da det ikke er nødvendigt med et automat våben der kan affyre flere 100 skud i sekundet for at beskytte sig selv og sin familie

Årsag eller medvirkede til omfanget?

Skrevet af Morten Andersen, Søndag den 16. december 2012, 19:55

Først og fremmet vil jeg gerne udtrykke min medlidenhed med ofrenes pårørende. Selvom jeg finder amerikaners våbenliderlighed dybt ulogisk og forkert er det nu ikke ÅRSAGEN til mord og massemord! Men det er klart at det er meget lettere at slå folk ihjel med en pistol end med f.eks. en kniv - og derfor kan f.eks. skænderier og psykoser ofte få fatale konsekvenser!

Skyderier, Libor, Cibor, kongress-høringer...

Skrevet af Søren Hansen, Søndag den 16. december 2012, 18:33

Hvor er det sørgeligt med alle de skyderier både i denne skole og i batman biografen. Hvor er det sørgeligt med Libor skandalen. Hvor er det sørgeligt at ingen af de 2 fædre nu vil/tør vidne foran kongressen om Libor. Hvor er det sørgeligt at en lille sky dreng kan skyde 7 af ofrene gennemsnitligt 20 gange med en angrebsriffel når han kun havde pistol. Hvor er det sørgeligt at de 2 maskerede mænd (bla en i kamuflage tøj) som vidner gjorde opmærksom på slap væk.
Våben burde forbydes, psykisk syge skal have hjælp og opbakning meget tidligere, medierne skal lade være med at gøre denne slags sørgelige handlinger til noget gloværdigt. Lade være med at give det karakterer "største skoleskydning hidtil"...
Hvor er det dejligt og belejligt at man nu har endnu mere opbakning til at forbyde våben.
Håber de får forbudt våben for de rigtigt kriminelle skal nok følge loven. (Det vil helt sikkert begrænse ikke-kriminelles pludselige psykotiske handlinger hvilket vil være godt!)
Mine tanker går til de efterladte...

Våbenkontrol!

Skrevet af G Nielsen, Søndag den 16. december 2012, 17:40

Man kan, midt i denne fuldstændig meningsløse tragedie, undre sig!
En supermagt der ynder at fortælle omverden, hvor mange og hvilken våben de må være i besidelse af, men ikke selv magter eller rettere sagt tør udstede de samme restriktioner for sin egen befolking!!!
Måske det er på tide at feje for egen dør, i har tabt retten ude i verden med denne fuldstændige tåbelige liberale våbenlov!!!!

TRAGEDIEN

Skrevet af Yvonne Holmelin, Søndag den 16. december 2012, 15:33

dET ER SÅ SKRÆKKELIGT,AT DISSE FORFÆRDELIGE TING BLIVER VED MED,AT SKE.kAN TIL DELS GIVE vV.RET;MEN.DER SKAL ET PROF.MENNESKE TIL,AT OPFANGE SYMPTOMERNE.hVEM GÅR RUNDT TIL HVERDAG,OG TÆNKER AT DISSE UHYRLIGHEDER VIL/KAN INDTRÆFFE?dET ER DER NORMALT INGEN DER GØR.jEG HAR IKKE ORD FOR MINE DYBESTE MEDFØLELSE,MED DE STAKKELS ULYKKELIGE FORÆLDRE,OG DERS NÆRMESTE.hÅBER OG ØNSKER AF HELE MIT HJERTE DE VIL FINDE FRED.vED GODT DET KOMMER TIL AT TAGE UMENNESKELIG LANG TID.kUNNE VI BARE FÅ FJERNET ALT DEN ONDSKAB I VERDEN.dET ER OTOPI;MEN MAN HAR RET TIL AT ØNSKE.

USA er et frihedens land - på godt og på ondt

Skrevet af Morten Andersen, Søndag den 16. december 2012, 19:59

Der er mange ting i det Amerikanske samfund vi i DK finder mærkelig - men man må huske på at amerikanerne sætter pris på frihed i et omfang som vi i DK ikke rigtig kan sætte os ind i. Også selvom man er anderledes og mærkelig! Jeg må nok holde med den anded svarer selvom jeg nok mener at man da godt kan forklare dette uden at skulle bruge nedsættende udtryk. Det siger egentlig mest om en selv.

Lol du en klovn

Skrevet af Lol, Søndag den 16. december 2012, 19:04

Hvad fanden er det for noget at sige.. Forvaring ? når man ikke har gjort noget? Det er let at være bagklog spade..

Så du mener virkelig at alle psykiske patienter skal spærres inde?
Hvornår er man så psykisk syg nok?.. Du sviner enhedslisten haha..

Din holdning passer til et facistsamfund.. gå i seng noob.

Bodo

Skrevet af Bodo, Søndag den 16. december 2012, 13:26

Det er frygligt hvad der er sket, er utroligt at man kan gøre sådan noget. Men det blir sikkert ikke den sidste skolemassakre vi kommer til at se på tv. Derfor skal det forbydes at købe våben, så man forhindrer at nogen gør det igen. Men så længe man kan købe våben og i sær som i USA, vil skolemassakre ikke stoppe. USA er våben gal, og afskaf våben de gør andet end skade det kan vi jo se. Det er kun en opfindelse af mennesker for at skade andre. En verden uden våben ville være en bedre verden. Men så længe mennesker ikke kan leve uden våben vil der mange flere massakre i fremtiden.

LOVEN VIRKER IKKE I 2012

Skrevet af LOVEN VIRKER IKKE I 2012, Søndag den 16. december 2012, 12:59

Det er helt utroligt at han kunne gøre dette.
Det er på tide de dumme politikere vågner op og få lavet loven totalt om så ingen mennesker kan købe våben til og dræbe andre med samt knive.
Der skal være 0 salg af våben ellers stopper det jo aldrig nu kan vi jo kun vente på den næste der gør samme nummer.

Vi kan takke politikerne for det hele de laver loven de må så også ha det fulde ansvar for det her lort igen.

Går man med våben skal man 25 år i fængelse så virker det
Går man med kniv skal man også 25 år i fængelse eller ingen effekt.

Få kamera op overalt som i England og få Politiet ud på gaderne som I England og Mexico.

I kan start med og fjern alle skyde våben i alle lande
kom igang ellers kan vi jo skide på loven det dur jo ikke.
og dermed har man lyst så sker det igen og folk bliver dræbt.

DET ER EN SUPER IDE OG KOMME IGANG MED DET HER.