Maskerede mænd dræber 18 oliearbejdere i Irak

IRAK: 18 personer blev fredag skudt og dræbt af bevæbnede mænd, da de var i færd med at arbejde ved en gasledning mellem Iran og Irak. Angrebet skete nordøst for hovedstaden Bagdad ved byen Muqdadiya, skriver Reuters.

Ifølge en af arbejderne, som blev såret i angrebet, ankom flere maskerede mænd i tre biler. Mændene begyndte at skyde løs på personerne, der var ved at grave en rende for at udvide en eksisterende gasrørledning mellem Irak og Iran.

»Tre mænd steg ud af bilerne og begyndte at skyde på arbejderne nede i renden og ved siden af,« siger kilden til Reuters.

15 af de dræbte er iranere, mens tre er irakere. Yderligere fem iranere og to irakere blev såret, lyder det fra de lokale politimyndigheder til AFP.

Det er endnu uvist, hvem der står bag angrebet, men den sekteriske vold i Irak er tiltagende. Ifølge Reuters mener de lokale myndigheder, at en gruppe tilknyttet al-Qaeda står bag fredagens angreb.

Gasrørledningen er et resultat af, at Iran i juli underskrev en aftale med Irak om at eksportere gas til Irak for at holde kraftværker i blandt andet Bagdad kørende.

Allerede otte dage inde i december er antallet af ofre for sekterisk vold allerede højere end for hele december sidste år. Syd for Bagdad blev fem mennesker dræbt fredag, mens yderligere seks personer blev dræbt af en bilbombe i byen Madaen.