Forskere har smidt døde grise i havet for at finde ud af, hvad der sker med lig af mennesker, når de falder eller bliver smidt i vandet.

Lig ender hele tiden i havet. Ved ulykker, mord eller selvmord. Men vi ved ikke meget om, hvad der sker med dem dernede.

Derfor har et canadisk hold forskere sat sig for at undersøge sagen. På højst praktisk vis, skriver Videnskab.dk.

De har smidt tre døde grise i havet, og så har de ventet. Og ventet. Og ventet.

Mens de ventede, har de så filmet hele processen og målt iltindhold, saltindhold og temperaturer i vandet ved grisene.

Se hvad der skete med grisene i en video på Videnskab.dk

»Grise er de bedste modeller for mennesker. De er omkring samme størrelse som en menneskekrop, de indeholder de samme slags tarmbakterier, og de er relativt hårløse,« fortæller Gail Anderson, der er retsmedicinsk entomolog ved Simon Fraser University i Canada, og som står bag studiet, til LiveScience.

To af de tre døde grise var blevet til knogler efter en måned. De blev hurtigt spist af rejer, krabber og endda hajer. Men den tredje gris var flere måneder om at forsvinde.

Ifølge forskerne skyldes det højst sandsynligt mængden af ilt i vandet. Den tredje gris var blevet smidt i en bugt, hvor der ikke er meget ilt. Og hvis der ikke er ilt nok, så er der ikke nogle større ådselsædere, som kan bide hul på grisen - og de mindste dyr er ikke selv stærke nok til at bide igennem grisehud.

Forskningen skal blandt andet bruges til at hjælpe redningsdykkere med at vide, hvad de skal kigge efter, når de dykker efter forsvundne personer.

 

Andre artikler på Videnskab.dk:

Forskere barberer bizar penis

Forsker lod bier stikke sig på penis og pung, for at se hvad der gjorde mest ondt

Mærkeligt havvæsen skyllet op på dansk strand