Lastbil med 15 ton sprængstof eksploderet i Norge

En regn af brændende nedfald fra en eksplosion i en lastbil fyldt med sprængstof holder tirsdag eftermiddag folk i det nordlige Norge inden døre.

NORGE: De norske myndigheder har oprettet en sikkerhedszone på 1.000 meter rundt om en lastbil fyldt med 15 ton sprængstof, der angiveligt er årsagen til en kæmpemæssig eksplosion, der fandt sted tirsdag eftermiddag nær Mosjøen cirka 400 kilometer nord for Trondheim i Norge.

Lastbilen var ladet med eksplosiver, som norske anlægsarbejdere skulle have brugt til at fortage sprængninger i fjeldet med. Eksplosionen opstod ifølge den norske avis VG efter der var udbrudt brand i motorrummet.

»Vi udelukker ikke flere eksplosioner og anser endnu ikke faren for at være ovre. Vi tror, at det er en lastbil, der er eksploderet, men helt sikre kan vi ikke være, før vi kan bevæge os ind i det afspærrede område,« siger Helgelands politidistrikts kommunikationsrådgiver, Mette Horsberg, til VG.

Det brændende nedfald fra eksplosionen har ifølge det lokale politi allerede sat brand i et hus, og der frigives ifølge VG desuden en mængde giftig og sundhedsfarlig røg. Derfor er alle beboere i løbet af eftermiddagen blevet evakueret fra området.