Nu kunne det være nok. Ikke mere uro og flere forstyrrelser. Det skulle stoppes nu!

En vikar i en syvendeklasse blev så irriteret over en af elevernes konstante forstyrrelser, at han besluttede at sende eleven uden for døren.

Men eleven nægtede at forlade lokalet - og det fik lærervikaren til at gribe fat i eleven.

Så langt er parterne enige. Men hvad der efterfølgende skete - og om eleven skal have erstatning - skal retten i Helsingborg i Sverige nu afgøre.

Læreren mener, at han kun tog fat i elevens skuldre for at skubbe ham hen mod døren, så eleven kunne komme ud af lokalet.

Eleven hævder, at læreren slog ham på læben, så han blødte inde i munden og at han fik en rift på halsen.

Ifølge Barn- och elevombudet, BEO, som repræsenterer eleven, skulle episoden have været ganske voldsom - blandt andet skulle læreren med stor kraft have skubbet et bord hen imod den urolige elev.

»Læreren forsøgte at få fat i eleven, som løb væk. Læreren fik til sidst fat i eleven og holdt ham fast i kraven. Eleverne forsøgte at skille lærer og elev ad. Læreren fastholdt eleven. Eleverne blev bange og nogle løb ud for at hente en lærer. Da læreren kom ind i klasselokalet, var der kaos og uorden blandt møblerne,« står der ifølge Helsingborgs Dagblad i BEO's oprindelige erstatningskrav.

Barn- och elevombudet har sagsøgt Helsingborg Kommune og kræver en erstatning på 15.000 svenske kroner for episoden, som skete på en skole i Helsingborg i januar 2015.

Sagen har allerede været i Tingsrätten én gang, hvor læreren blev frikendt for alt. Alligevel skal parterne nu mødes i byretten for at afgøre, om eleven har ret til de 15.000 kroner, selvom læreren er frikendt. Både eleven og læreren er indkaldt som vidner.

Ved den første afgørelse skrev retten, at »i den bedste af alle verdener bør det ikke ske, at en lærers irettesættelse mod så stor modstand, som eleven udviste, men forstyrrende elever er sørgeligt nok et uomtvisteligt problem i vores svenske skoler. Omstændighederne i denne sag har været sådan, at det er åbenbart urimeligt at pålægge en straf.«

Sagen har ifølge Helsingborgs Dagblad fået stor opmærksomhed, fordi den blandt andet rejser spørgsmål ved, hvad der skal udløse erstatning ifølge den svenske skolelov.