Et billede af en muslimsk kvinde, der går på Westminster Bridge i minutterne efter onsdagens terrorangreb i London, har tiltrukket sig enorme mængder opmærksomhed på de sociale medier.

På billedet af kvinden, som kan ses øverst i artiklen, ser man flere sårede ligge på jorden,mens en gruppe mennesker omringer dem. Yderst på fortovet går en kvinde iført grå hjakke og et lysebrunt tørklæde, der signalerer, at kvinden formentlig er muslim. Kvinden holder sin ene hånd op til kinden, mens hun ser ned i sin smartphone.

Billedet er blevet delt igen og igen på sociale medier, hvor flere skriver, at den muslimske kvinde virker fuldkommen ligeglad med ofrene og bare går forbi. Flere skriver også, at kvinden nok er ligeglad med ofrene, fordi hun selv er muslim.

'Muslimsk kvinde bekymrer sig ikke om terrorangrebet, går bare afslappet fordi en døende mand mens hun tjekker sin telefon,' skriver Twitter-brugeren Texas Lone Star i et tweet, der er blevet liket og delt tusindvis af gange.

Efter den store mediestorm har kvinden nu selv taget bladet for munden og forklarer sig i en udtalelse til Tell MAMA, der er en gruppe, som støtter muslimer, der er ofre for religiøst motiverede angreb.

»Jeg er chokeret og helt forfærdet over, hvordan et billede af mig har cirkuleret på sociale medier,« lyder det fra kvinden, hvis identitet Tell MAMA kender, men som man har valgt at holde anonym.

Kvinden har også en klar melding til de mange mennesker, der mener, at billedet af hende viser, hun var ligeglad med ofrene på broen.

»Til de personer, der har fortolket og kommenteret på, hvad mine tanker var i dette rædselsvækkende og stressende øjeblik, vil jeg gerne sige, at ikke alene har jeg været ødelagt over at være vidne til det, der skete i kølvandet på et chokerende og lammende terrorangreb, jeg har også måttet forholde mig til chokket over at finde mit billede plastret udover sociale medier af dem, der ikke kunne se ud over min påklædning, og som drager konklusioner baseret på had og fremmedhad,« skriver kvinden i sin udtalelse.

Hun uddyber også, præcis hvad hun rent faktisk tænkte i øjeblikket, hvor billedet blev taget af fotografen Jamie Lorriman.

»Mine tanker i det øjeblik var fyldt med sorg, frygt og bekymring. Hvad billedet ikke viser, er, at jeg havde talt med andre vidner for at finde ud af, hvad der skete, for at se om jeg kunne være til hjælp, selvom nok mennesker var på stedet og tog sig af ofrene. Jeg besluttede mig for at ringe til min familie for at sige, at jeg havde det godt og var på vej hjem fra arbejde, da jeg hjalp en kvinde på vejen ved at hjælpe hende med at komme til Waterloo station,« forklarer kvinden.

Hun sender også en besked til ofrene og deres familier, ligesom hun takker fotografen bag billedet, Jamie Lorriman, for at have talt hendes sag i medierne.

Allerede tidligere på dagen fredag forsvarede han kvinden offentligt.

»At antage, at hun ignorerede nogen, kan man ikke. Udtrykket på kvindens ansigt tyder på, at hun rædselslagen, hun er midt i en tragisk situation,« forklarer Jamie Lorriman ifølge ABC News Australia.

Han fortæller yderligere, at han mener, kvinden ser ud til at være påvirket af situationen på begge billeder.

Fem uskyldige mennesker og en gerningsmand mistede livet i det terrorangreb, der ramte London onsdag, da gerningsmanden først kørte gennem en menneskemængde på Westminster Bridge og kort efter stak en bejent ihjel foran det britiske parlament.

Siden blev gerningsmanden, der senere er identificeret som værende 52-årige Khalid Masood, skudt og dræbt af politiet. Omkring 40 personer meldes sårede i angrebet, og flere er stadig indlagt med alvorlige skader.