JAPAN EARTHQUAKE
Her er jordskælvets epicenter. Foto: USGS / HANDOUT
JAPAN EARTHQUAKE
epa03499628 A handout image released on 07 December 2012 by the United States Geological Survey (USGS) shows a USGS Community Internet Intensity Map of the east coast of Honshu, Japan, 07 Decemebr 2012. A magnitude-7.3 earthquake struck north-eastern Japan 07 December, and the Meteorological Agency issued a tsunami warning for coastal areas. The agency warned waves as high as 2 metres could strike Miyagi prefecture. No damage or injuries were immediately reported from the 5:18 pm (0818 GMT) quake, which was centred off the prefecture at a depth of 10 kilometres, the agency said. EPA/USGS / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Foto: USGS / HANDOUT

Et kraftigt jordskælv ud for kysten i det nordøstlige Japan har fredag skabt rystelser, der kunne mærkes helt til Tokyo. Jordskælvet har ramt det område, hvor et ødelæggende jordskælv og en efterfølgende tsunami kostede op mod 20.000 mennesker livet sidste år – og udløste den værste nukleare krise i 25 år, skriver Reuters.

De foreløbige målinger af jordskælvet har vist en styrke på 7,3 på Richterskalaen ifølge det videnskabelige agentur US Geological Survey, der samtidig meddeler, at der ikke er risiko for en »vidtrækkende tsunami«. Der har endnu ikke været meldinger om tilskadekomne efter jordskælvet fredag, skriver Reuters.

Japanere har efter jordskælvet brugt de sociale til at dele billeder af deres TV-skærme med tsunami-advarslen og til at sikre, at familie, venner og bekendte er i sikkerhed, ligesom telefonlinjerne er blevet ramt af overbelastning.

På den japanske skala, der går fra et til syv og måler mængden af rystelser, er jordskælvet i præfekturet Miyagi blevet målt til at have en styrke i den lave del af 5, »lower 5«, hvilket kan betyde, at der kan være sket skader på veje eller huse, som er mindre modstandsdygtige over for jordskælv.

I Tokyo blev skælvet registret som 4 på den japanske skala.

I forbindelse med jordskælvet er der udsendt advarsel om en mulig en-meter-tsunami for kysten ud for Miyagi, der sidste år ligeledes blev ramt af et jordskælv og en tsunami den 11. marts. Det jordskælv målte 9 på Richterskalaen.

Regeringen erklærede i december, at katastrofen var under kontrol, men meget af området er fortsat uden befolkning. Operatøren af Fukushima-atomkraftværket, Tokyo Electric Power Co, rapporterer, at der ikke har været uregelmæssigheder på atomkraftværkerne siden. BNB/REUTERS


Vis Jordskælv på 7,3 ud for Japans kyst på et større kort

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook