Udland

Kongens svigersøn anklaget for svindel

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

En domstol på Mallorca har formelt anklaget den spanske kongens svigersøn Inaki Urdangarin for svindel til millioner (arkivfoto). Foto: JOSEP LAGO
En domstol på Mallorca har formelt anklaget den spanske kongens svigersøn Inaki Urdangarin for svindel til millioner. Fra venstre mod højre ses Spaniens kronprins Felipe, hans kone prinsesse Letizia, svigersønnen Inaki Urdangarin og hans kone Infanta Cristina (arkivfoto). Foto: JOHN KOLESIDIS

En domstol på Mallorca har formelt anklaget den spanske kongens svigersøn for svindel til millioner.

Den spanske kong Juan Carlos' svigersøn er torsdag tiltalt for korruption og underslæb, og han skal i retten den 6. februar.

Sagen har alvorligt belastet den spanske kongefamilie.

LÆS MERE:

Læs også: Korruptions-skandale ryster det spanske kongehus

- Vi har den største tillid dommernes arbejde. Vi håber, at sagen vil blive belyst, lyder den første reaktion fra det spanske hof ifølge nyhedsbureauet AFP.

Domstolen i Palma de Mallorca gør ikke rede for detaljerne i anklagen mod Inaki Urdangarin, der er hertug af Palma. Undangarin er tidligere håndboldstjerne og gift med kong Juan Carlos' yngste datter, prinsesse Cristina.

Han skal møde i retten i februar for at forklare, hvordan millioner af euro i offentlige midler forsvandt i hans organisation Instituto Noos, som han ledede fra 2004 til 2006.

Det er i den periode, som myndighederne mener, at der forsvandt mange penge.

LÆS OGSÅ: 

Læs også: Familieforøgelse i Spaniens kongehus

Undangarin nægter, at han skulle have gjort noget forkert, men han undskyldte tidligere i december offentligt, at sagen har skadet den kongelige familie.

Det vedrører også et stort sportsarrangement i Valencia, hvor Undangarins egne selskaber ikke kan gøre rede for de betalinger, som de har modtaget. Det spanske kongehus har følt sig nødsaget til at fjerne Undangarin fra den officielle gæsteliste ved en række arrangementer.

Delvis af bekymring for den offentlige reaktion. Anklager om svindel for millioner kan belaste kongehuset, mens arbejdsløsheden i landet eksploderer. Fem millioner spaniere er uden arbejde.

 /ritzau/

Relaterede

Det læser andre