Udland

Kejserens yndlings-sumobryder er død

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Den japanske sumobryder Taiho er død, 72 år gammel. Han blev efterkrigstidens mest populære sumobryder, selvom han egentlig var en lille splejs.

Den mest populære sumobryder i Japan efter Anden Verdenskrig Taiho er død, 71 år gammel af et hjertetilfælde.

Han havde sin storhedstid i 1950'erne og 1960'erne, før han blev pensioneret i 1971, hvor han var forbillede for en hel generation af japanske drenge og piger. Blandt hans fans siges at være den japanske kejser Hirohito, skriver The Guardian.

Han fik succes i kraft af sin teknik, for han var en spinkel type i sumobryderkredse. Da han debuterede, vejede han kun knap 100 kilo, og han nåede aldrig højere kampvægt end godt 130 kilo, hvilket er ingenting i de kredse, hvor en sumobryder gerne vejer op mod 225 kilo.

Han vandt som den yngste nogensinde den mest prestigefyldte og omtalte japanske sportskonkurrence, da han i 1956 vant Emperors Cup. Turneringen har en historie, der er over 2000 år lang. Taihos rekorder i turneringen er endnu ikke blevet brudt.

Taiho havde en ukrainsk far og en japansk mor. Faderen var flygtet fra sit hjemland efter revolutionen i 1917 til øen Sahkalin, som efter Anden Verdenskrig blev sovjetisk. Taiho og hans mor blev derfor sendt til Japan, hvor de bosatte sig på den nordlige ø Hokkaido. Faderens skæbne kendte de ikke, og de kom aldrig til det, heller ikke da Taiho brugte sin popularitet til at forsøge at skaffe oplysninger om ham, da han rejste rundt i Sovjetunionen som sumostjerne.

Taiho stiftede en sumoskole, som han drev efter sin pensionering som bryder.

Det læser andre