Udland

Kampusch får ingen erstatning af Østrig

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Østrigske Natascha Kampusch, der i otte år blev holdt fanget af sin bortfører, får afslag i erstatningssag.

Østrigs regering har afvist at betale erstatning til Natascha Kampusch, der i otte år sad fanget hos sin bortfører, Wolfgang Priklopil.

Kampusch blev bortført på gaden, da hun var 10 år, og var tilbageholdt indtil 2006, hvor det lykkedes hende at stikke af fra sit fangenskab.

Priklopils navn dukkede hurtigt op i efterforskningen, men efter afhøring og undersøgelse af hans bil lod politiet ham gå.

Kampusch havde bedt den østrigske stat om en million euro (7,5 millioner kroner) i erstatning, fordi politiet efter hendes opfattelse ignorerede vigtige spor til Priklopil kun få uger efter, at hun var blevet bortført.'

Læs også: Politiet svigtede: Natascha kunne være reddet efter få dage

Læs også: Kampusch: Jeg lå stiv af skræk i hans seng

Læs også: Jeg savner kælderen

Læs også: Natascha Kampuschs far amok i retten - slog vidne

Ifølge Kampusch begik politiet også andre fejl, som forhindrede, at hun blev fundet.

Hendes advokat, Gerald Ganzger, fastholder, at hvis politiet havde gjort deres arbejde ordentligt, havde hans klient ikke behøvet at være i fangenskab i otte år.

Tidligere har et ekspertpanel, som indenrigsministeriet havde nedsat, konkluderet, at der var visse mangler i politiets arbejde.

Men panelet understregede også, at selv om politiet havde gennemsøgt Priklopils hus med sporhunde, havde de formentlig ikke kunnet finde den godt skjulte kælder, hvor Priklopil holdt pigen fanget.

Bortføreren tog sit eget liv umiddelbart efter, at det var lykkedes Kampusch at stikke af fra ham. Siden har de østrigske myndigheder givet hende retten til hans hus som en slags kompensation.

/ritzau/dpa

Relaterede

Det læser andre