Jule-panik i flod: Piratfisk flænser badende børn

Et populært badested ved floden Paraná i Argentina blev Juledag forvandlet til noget, der ligner en blodig scene fra en amerikansk katastrofefilm.

60 badegæster, heraf mange børn, havde kastet sig i floden ved det populære badested nær byen Rosario, for at køle ned i den lokale hedebølge, hvor temperaturen nærmer sig 38 grader i den argentinske sommer.

Uden varsel angreb en stor flok kødædende piratfisk pludselig de badende børn og voksne, der skrigende og blødende prøvede at flygte op på land, mens de desperat råbte på hjælp, skriver den engelske avis Mirror.

Tililende forældre forsøgte at redde svømmere op af vandet, og hjælpe de mere end 20 børn, der var blevet bidt i hænder, ankler og fingre af de aggressive piratfisk af typen Palometas.

En syv-årig pige måtte have en finger amputeret efter et særlig slemt bid fra de bidske piranha-fisk, der har et stort antal syleskarpe tænder i over- og undermund. 

Normalt angriber piratfisk ikke mennesker uprovokeret, men Mirror skriver, at de svømmende rovdyr sandsynligvis er lokket til at lokale fiskere, der har efterladt flydende madding i floden tæt ved badestedet.

En af de tilkaldte ambulance-læger, Gustavo Centurion, betegnede de forholdsvis små Palometas Piranhaer som 'usædvanligt aggressive', og en lokal regeringstalsmand, Ricardo Biasatti kalder angrebet for 'en sjældenhed'.

I 2008 blev 40 svømmere dog også angrebet af hidsige Palometas ved samme badested.