Aktivister fra 'Family Radio' advarer New Yorks borgere om jordens snarlige undergang
Aktivister fra 'Family Radio' advarer New Yorks borgere om jordens snarlige undergang Foto: ROMEO RANOCO

Hundredvis af amerikanere har i løbet af det sidste år solgt deres ejendele, forladt familie og venner for at advare omverden om Jordens undergang på lørdag.

Måske du skulle udsætte forårsrengøringen - i hvert fald til søndag bare for at være helt sikker. Og overvej lige, om det ikke også er værd at udskyde weekendens svigermor-besøg – bare et par dage. Man kan jo aldrig vide.

For ifølge en større gruppe amerikanske kristne, der har tiltrukket sig stor opmærksomhed i medierne, begynder jordens totale undergang på lørdag.

Og det er helt sikkert. Biblen garanterer det, som sloganet for gruppen bag dommedagsteorien lyder.

I løbet af det seneste år har en voksende gruppe amerikanere baseret omkring den kristne californiske radiostation 'Family Radio' rejst USA tyndt i deres dommedags-autocampere med beskeden om, at jorden går under 21. maj. Det er sikkert og vidst.

Har regnet sig frem til 21. maj

Den religiøse gruppe er ledet af den 89-årige Harold Camping, som har regnet sig frem til dommedagsdatoen på lørdag ud fra studier af biblen og komplicerede beregninger af versnumre og bibelske datoer. Alt sammen peger frem mod 21. maj 2011, forklarer han til CNN.

Lederen af 'Family Radio', Harold Camping, har regnet sig frem til dommedagen på lørdag.

- Jeg ved, det er helt rigtigt, fordi biblen aldrig tager fejl, lyder den ukomplicerede forklaring på Harold Campings dommedags-overbevisning.

Knas med bibel-regnestykket

Harold Camping var i midlertidigt også manden, der tilbage i 1994 forudså, at jorden ville gå under 6. september samme år. Det skete som bekendt ikke.

Den beklagelige fejltagelse skyldtes, ifølge Harold Camping, at et par vers i biblen havde forvirret ham, så han regnede forkert. Men denne gang skulle den være god nok, lover han.

Har forladt familie og venner

Igennem hans radiostation Family Radio, har Harold Camping formået at overbevise hundredvis af lyttere om, at det hele slutter på lørdag.

Og de er tydeligvis fuldstændig overbeviste om, at jordens undergang virkelig begynder på lørdag, selvom deres apokalyptiske tro har haft store personlige konsekvenser. De har foræret eller solgt deres ejendele, solgt deres huse og ofte mistet store dele af omgangskredsen, der ikke har haft lysten eller troen til at dele deres overbevisning om, at jorden er kaput 21. maj i år.

Mr. og Mrs. Morrell har forladt deres fire børn

En af dem er Dennis Morrell og hans kone fra Florida, som har forladt deres hjem, sagt deres job op og forladt deres fire børn i alderen 17-24 år for at sprede budskabet om dommedag.

- Børnene tror, at deres forældre er skøre, fortæller Dennis Morrell til CNN.

- Men jeg håber stadig, at Gud vil åbne deres spirituelle øjne. Men de er i en alder, hvor de elsker livet. De ønsker ikke, at denne verden skal ophøre med at eksistere, fortæller han til den amerikanske TV-station.

Er bange for at ryge i helvede

Selv er Dennis Morrell og hans kone mere sikre end nogensinde på, at enden i bogstaveligste forstand er nær.

- Hvorfor vente med at se, om alt det her rent faktisk kommer til at ske, når du har muligheden for at bede om nåde? Jeg vil ikke dø og ryge i helvede. Vil du? spørger han CNN’s reporter.

Advarslerne er vejen op i himlen

Gruppen omkring Family Radio er overbeviste om, at de personer, der har været med til at advare deres omgivelser om jordens undergang, vil blive reddet fra dommedagshelvedet, der kommer til at vare frem til 21. oktober.

Jorden vil ifølge dommedags-gruppen blive ramt af et gigantisk jordskælv med en richterstyrke på 15 - kraft nok til at ødelægge alt liv på jorden.

Klokken 18.00 går det løs

Harold Camping har regnet sig frem til, at de første ødelæggelser vil ramme Jorden klokken 18.00 ved den internationale datolinje øst for New Zealand. Derpå vil den bevæge sig vest på og ramme de forskellige tidszoner klokken 18.00 lokal tid.

Amerikanske medier har fået afslag på, at være sammen med gruppens medlemmer, når dommedag indtræffer. De skal have tid til at bede, og der er desuden ingen idé i at rapportere om dommedag, når det rent faktisk sker, lyder beskeden fra Family Radio's hovedkvarter i Californien.

SMS

Tophistorier

Første måling fra CNN: Klar vinder af første store duel mellem Clinton og Trump
Der var stor bevågenhed, da de to kandidater stødte sammen. Den første meningsmåling på CNN efter debatten viser, at Hillary Clinton vandt debatten mod Donald Trump stort. Scanpix/Steve Pope

Første måling fra CNN: Klar vinder af første store duel mellem Clinton og Trump

Superliga-boss om klubbens dyk: Vi købte bevidst spillere der ikke var gode nok
Iblandt de spillere, OB købte i 2013, var Martin Spelmann (th) og Ari Skulason. Det fremgår dog ikke specifikt af bogen Fodboldbossen, om de var blandt dem, som OB købte, selvom de godt vidste, at nogle af spillerne ikke var gode nok.

Superliga-boss om klubbens dyk: Vi købte bevidst spillere der ikke var gode nok

Hun tog en selfie med vennens mobil: Da hun så billederne, ringede hun til politiet
Kirsty-Ann Barr troede ikke sine egne øjne, da hun fik fingrene i sin roomate og vens mobil.

Hun tog en selfie med vennens mobil: Da hun så billederne, ringede hun til politiet

35-årig og 51-årig dræbt i frontalt sammenstød: Teenager på hospitalet

35-årig og 51-årig dræbt i frontalt sammenstød: Teenager på hospitalet

Tog uskyldigt feriefoto af kæresten: Først bagefter opdagede han, hvad de to små piger havde gang i

Tog uskyldigt feriefoto af kæresten: Først bagefter opdagede han, hvad de to små piger havde gang i

Pinligt: Mascha Vang får hug for kærestens påklædning
Mascha Vang og Rasmus Jarlov - som han plejer at klæde sig...

Pinligt: Mascha Vang får hug for kærestens påklædning

Arild havde besluttet sig for at tage sit eget liv: Så ringede hans telefon
47-årige Arild Knutsen.

Arild havde besluttet sig for at tage sit eget liv: Så ringede hans telefon

Politiet advarer: Slet denne SMS omgående

Politiet advarer: Slet denne SMS omgående

Hitter på Facebook