Udland

John Kerry ny favorit til udenrigsministerpost

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Susan Rices »nej tak« til udenrigsministerposten i USA efterlader nu den tidligere præsidentkandidat John Kerry som favorit.

USA: FN-ambassadør og mangeårig diplomat Susan Rices beslutning om ikke at gå efter Hillary Clintons stilling som udenrigsminister betyder, at senator og tidligere præsidentkandidat John Kerry nu efter alt at dømme er favorit til posten, oplyser CNN.

Bliver han nomineret, vil hans vej til Udenrigsministeriet højst sandsynligt blive en del nemmere end Rices så ud til at blive, efter hun er blevet republikanernes skydeskive for Det Hvide Hus’ håndtering af angrebet på det amerikanske konsulat i Benghazi i september.

Republikanske Mitch McConnell fra Senatet sagde efter Rices udmelding, at Kerry vil være »et populært valg i Senatet«.

John Kerry er senator i Massachusetts og var demokraternes præsidentkandidat i 2004, hvor han tabte til George W. Bush.

Den 69-årige Kerry startede i politik, da han kom hjem fra Vietnam, hvor han modtog adskillige medaljer for sin indsats.

Præsident Barack Obama har meldt ud, at han accepterer Susan Rices beslutning om ikke at stille op som kandidat til udenrigsministerposten og bekræfter, at hun forsætter som amerikansk ambassadør i FN.

Det læser andre