… dommedagsforsikring

Hvad gør man, når man er ung og rig nok til at købe alt, hvad hjertet kan begære? Man sørger for, at man stadig kan leve fedt efter Jordens undergang.

Magasinet The New Yorker har ifølge Quartz undersøgt, hvordan en række af Silicon Valleys klareste lys forbereder sig på apokalypsen. Det varierer i voldsomhed fra Steve Huffman, CEO for Reddit, som har fået laseropereret sine øjne, så han ikke skal være afhængig af sine briller i post-apocalypsen, til den tidligere højtstående boss i Facebook, Antonio Garcia Martinez, der har købt fem hektar jord på en ø og har sørget for rigeligt med generatorer og ammunition.

Ekstrem ulighed eller et samfund, der i alt for høj grad sætter sin lid til teknologi, er – ironisk nok– blandt de årsager, som de unge IT-milliardærer forestiller sig kan fremskynde civilisationens endeligt.

Artiklen citerer medstifteren af LinkedIn, Reid Hoffman, for, at New Zealand er tech-rigmændenes foretrukne refugium, mens verden brænder.

… fejringsdato

Artiklen fortsætter under billedet.

Torsdag fejrede man Australia Day down under. 26. januar 1788 ankom de første britiske fangeskibe til kontinentet.

Det er normalt anledning til festligheder, fyrværkeri og – naturligvis – barbecues.

Men flere organisationer mener, at der er tale om en fejring af det åg, som det indfødte folk kom under, og at man bør fejre Australia Day på en dato, der ikke for en del af befolkningen forbindes med undertrykkelse.

I byen Freemantle har man f.eks. flyttet festlighederne to dage og holder en »kulturelt inkluderende« fejring, skriver BBC.

Australiens vicepremierminister har til australsk radio udtalt, at han er godt træt af folk, der prøver at »få os til at føle os skyldige«, og at der er tale om politisk korrekthed, når den er værst. »Det her er Australia Day, og hvis du ikke kan lide det, jeg ved snart ikke, mate, tag på arbejde, gør noget andet (end at deltage i festlighederne, red.),« sagde han ifølge BBC, der også nævner, at en australsk komiker forslår 8. maj – på engelsk May eight – fordi det lyder som »mate«.

… afgørelse

Artiklen fortsætter under billedet.

For to år siden mødte Nicola Thorp op på sit arbejde som vikarierende receptionist i et større firma i Londons finanscentrum. Her fik hun prompte besked på, at hendes flade sko var uacceptable, og at der i firmaets foreskrifter tydeligt stod, at hun skulle være iført sko med en hæl på mellem fem og ti centimeter. Thorp nægtede og blev sendt hjem uden løn, skriver The New York Times.

Siden startede Thorp en underskriftindsamling mod det, hun kalder gammeldags sexisme på arbejdspladsen, hvad angår kvinders påklædning.

Hun fik mere end 150.000 og onsdag – to år efter hændelsen – nåede to komiteer, som det britiske parlament havde nedsat, frem til, at der var tale om et lovbrud, samt at den eksisterende lovgivning skal strammes gevaldigt op. De har modtaget hundredvis af klager fra kvinder, der er blevet tvunget til alt fra altid at gå med makeup til at farve håret lyst eller gå udfordrende klædt.