Israel har løsladt 26 palæstinensere

Som led i fredsforhandlingerne med Palæstina har Israel sat 26 palæstinensiske fanger på fri fod.

ISRAEL: Som led i fredsforhandlingerne med Palæstina har Israel mandag aften og tirsdag nat sat 26 palæstinensiske fanger på fri fod.

Otte af de i alt 26 palæstinensere, der blev løsladt i denne omgang, blev mandag frigivet til Gazastriben og Østjerusalem. Resten af de fængslede, der kommer fra Vestbredden, blev løsladt natten til tirsdag.

De 26 fanger er dømt for drab på civile israelere eller soldater, og de har siddet fængslet mellem 19 og 28 år. Deres familier ventede mandag aften uden for militærfængslet Ofer, hvor frigivelsen skulle finde sted fra. Efter løsladelsen ville palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, tage imod de løsladte i Ramallah.

Det er den tredje ud af i alt fire grupper fanger, som den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, er gået med til at løslade, efter fredsforhandlingerne mellem Israel og Palæstina efter tre års stilstand blev genoptaget under amerikansk mægling i juli.

»Den israelske regerings tilsagn om at løslade palæstinensiske fanger har hjulpet med at muliggøre starten og fortsættelsen af ??forhandlingerne,« siger talsperson for det amerikanske udenrigsministerium Marie Harf ifølge Reuters.

USA har sat en tidsfrist på ni måneder til at opnå enighed om rammerne for en tostatsløsning. Fristen udløber til april næste år, hvorefter en endelig fredsaftale skal forhandles på plads.

Onsdag rejser USAs udenrigsminister, John Kerry, til Ramallah og Jerusalem for at fortsætte mæglingen mellem israelerne og palæstinenserne.

De israelske bosættelser er et af de største stridspunkter. Og trods fredsforhandlingerne har Israel bebudet planer om nye bosættelser i besatte områder, som palæstinenserne ønsker en selvstændig stat i.