Grov mobning på det sociale medie Instagram har sat gang i optøjer i Gøteborg.
Grov mobning på det sociale medie Instagram har sat gang i optøjer i Gøteborg. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

I Sverige er politiet klar til flere optøjer, efter en skole har lukket på grund af mobberi på det sociale medie Instagram

I Gøteborg forbereder politiet sig på nye optøjer, efter mere end 500 gymnasieelever tirsdag skabte kaos foran Plusgymnasium ved at kaste med flasker og sten.

Balladen opstod efter en 17-årig pige, der går på gymnasiet, angiveligt har hængt flere piger ud på det sociale medie Instagram og tilføjet billederne upassende kommentarer som f.eks. ‘luder’ og ‘hore'. I alt blev 27 unge anholdt under optøjerne, og skolen har nu valgt at lukke.

Den 17-årige pige og hendes familie opholder sig i øjeblikket et hemmeligt sted. Hun nægter at stå bag mobningen på Instagram.

- Jeg er uskyldig, og sandheden kommer snart frem, siger hun til svenske Expressen og forklarer, at hun har det dårligt med anklagerne.

- Jeg er bekymret og ved ikke, om jeg kan vise mig på gaden efter det her, men det vigtigste er, at min familie har det godt. Hvis jeg vidste, hvem der har gjort det her, ville jeg anmelde personen med det samme. Og hvis jeg var den person, var jeg nok blevet hjemme, siger pigen, der tirsdag var på vej i skolen, men blev mødt af politiet, der bad hende om at følge med dem.

Instagram-kontoen med alle billederne blev lukket, men en ny er allerede åbnet med de samme billeder og fornedrende kommentarer, skriver avisen.

Svensk politi oplyser, at efterretningstjenesten følger udviklingen i sagen nøje. Politiet har modtaget mere end 40 anmeldelser om billeder, der er lagt på enten Facebook eller Instagram, og talsmand Stefan Gustafsson meddeler, at politiet har oprustet, efter at der tirsdag aften gik en sms-kæde rundt blandt de unge, hvor der blev opfordret til at mødes onsdag.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.