Det vides endnu ikke, hvad den amerikanske præsident Barack Obama vil, efter han næste år rykker ud af Det Hvide Hus og videre i sit liv. Nu spår flere dog angiveligt, at han overvejer at gå ned ad en noget anden karrierevej.

En karriere inden for digitale medier.

Det er, hvad flere unavngivne kilder mener, at den nuværende præsident overvejer at arbejde med i fremtiden. Det skriver det amerikanske medie Mic.

Nogle af kilderne mener endda, at Obama angiveligt overvejer at opstarte sit helt eget mediefirma, ligesom andre kilder forklarer, at han angiveligt skulle have holdt et privat møde med stifteren af Facebook - Mark Zuckerburg - for at diskutere muligheden for en karriere inden for de digitale medier.

Barack Obama anser ifølge kilderne medierne for at være et centralt fokuspunkt for det næste kapitel i hans liv, selvom det endnu er uklart, hvilken form det præcist vil tage. Om det vil blive et show på Netflix, en web-serie eller noget helt andet.

LÆS OGSÅ: Ti øjeblikke med Barack Obama som vi aldrig glemmer

Dog afviser kommunikationschefen for Det Hvide Hus, Jen Psaki, at det skulle forholde sig sådan:

»Mens præsidenten vil forblive aktivt engageret i at inspirere unge mennesker, og mens han er interesseret i at ændre den måde, folk forbruger information, så har han ingen planer om at gå ind i mediebranchen, når han forlader sit embede,« skriver hun i en udtalelse.

Vil komme falske nyheder til livs

Da magasinet Rolling Stone tidligere spurgte præsidenten om hans fremtidsplaner, svarede han omvendt, at en af hans topprioriteter ville blive, 'hvordan vi fornyer vores historiefortælling, vores beskeder og brugen af teknologi og digitale medier, så vi kan lave en overbevisende sag for hele landet'.

Han har også for nylig - også før den republikanske præsidentkandidat i begyndelsen af november løb med valgsejren - funderet over dét, han mener er en farlig tilstand for medierne, nemlig falske nyheder, og hans ønske om at spille en rolle i at ændre det.

Han har ifølge Mic tidligere forklaret, at den måde, nyheder bliver præsenteret på diverse platforme 'betyder, at alt er sandt, og intet er sandt', og at 'en undersøgelse af klimaforandringerne af en Nobelpris-vindende fysiker på Facebook fuldstændigt ligner en fornægtelse af klimaforandringer skrevet af nogen, som er på Koch-brødrenes (som står bag det andet største privatejede firma i USA, red.) lønningsliste'.

Fænomenet med falske nyheder har på det seneste optaget Obama, og han har udtalt sig om det flere gange. Blandt andet til New Yorker, hvor han forklarede, at stigningen i konspirationsteorier og den nemme formering af falske nyheder har gjort det svært at etablere helt basale fakta til at danne grund for en debat.

»Det har vi bare ikke nu,« skriver han til New Yorker.

Hvis Barack Obama beslutter sig for at kaste sig over en mediekarriere, kan det dog skabe nogle problemer med den kommende præsident Donald Trump.

I årtier har tidligere præsidenter fulgt en tradition, hvor man har valgt at forholde sig tavs om deres efterfølgere i medierne.

Under et besøg til Peru forleden forklarede Obama, at han har tænkt sig at følge traditionen, efter han har forladt Det Ovale Kontor, men han afslørede samtidig, at han ville tage bladet fra munden, hvis han følte, det var nødvendigt.

»Hvis der er nogle områder, der har mindre at gøre med detaljerne i nogle lovforslag eller -kampe eller centrale spørgsmål om vores værdier og idealer, eller hvis jeg synes, det er nødvendigt eller nyttigt for mig at forsvare de værdier, så vil jeg undersøge det, når det kommer,« sagde han.