Hundredetusinder uden strøm efter isstorm i Canada

Flere hundredetusinde husstande mistede strømmen i weekenden, hvor en isstorm ramte dele af Canada.

CANADA: Den voldsomme isstorm, der har ramt Toronto, er »blandt de værste i byens historie«, siger byens borgmester, Rob Ford, til CBC News.

Byen er hen over weekenden blevet ramt af skiftevis iskolde regnbyger og støvregn, der har dannet tunge lag is på træer, som er knækket og væltet ned over biler, huse og elledninger. Og for at gøre ondt værre er der yderligere risiko for, at nogle husstande ikke når at få strømmen tilbage inden juledag.

Omkring 264.000 husstande var tidligt på aftenen søndag uden strøm i Toronto, mens flere end 100.000 i det øvrige Ontario også måtte undvære strømforsyningen, skriver flere canadiske medier. Også det sydlige Quebec og New Brunswick er blevet ramt af isstormen.

»Tanker går til dem, der er uden strøm på grund af isstormen - vær søde at passe på jer selv,« skrev premierminister Stephen Harper ifølge Toronto Sun på det sociale medie Twitter søndag.

Kombinationen af strømsvigt og generelle sikkerhedsproblemer fik søndag politiet til at opfordre folk i de berørte områder til at blive inden døre.

Isstormen har forårsaget mange forsinkelser og aflysninger i den kollektive trafik i Toronto, 200 flyafgange blev aflyst fra Torontos Pearson International Airport og en lang række daginstitutioner og uddannelsesinstitutioner holder lukket mandag.