Foto: Michael loccisano

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump har kaldt USAs immigranter ’voldtægtforbrydere’ og ’mordere’. Og politisk har den stærkt højreorienterede kandidat ikke meget til overs for kommunister. Men alligevel elsker Trump sin tredje kone, der ironisk nok repræsenterer begge førnævnte grupper.

Således voksede den i dag 45-årige Melania Trump op sammen med sin far, der var medlem af det daværende jugoslaviske kommunistparti. Og den forhenværende fotomodel og kommunistdatter var 34 år gammel, da hun i 2005 giftede sig med den nu 69-årige ejendomsmilliardær og kort tid derefter blev amerikanske statsborger.

US-GOP-PRESIDENTIAL-CANDIDATES-DEBATE-IN-CHARLESTON-front

Men selvom Melania Trump i et nyt interview med bladet US Weekly indrømmer, at hun og ’The Donald’ til tider har vidt forskellige syn på politik, så har de to angiveligt ikke skændtes én eneste gang i de 18 år, der er gået, siden hun og han første gang rendte ind i hinanden til en fest i forbindelse med New Yorks modeuge.

»Nogle gange er jeg enig i, hvad han siger. Andre gange er jeg uenig. Og nogle gange lytter han til dét, jeg siger. Andre gange lytter han ikke. Men jeg forsøger ikke at ændre hans mening om tingene. Donald er en voksen mand. Og han kender konsekvenserne, når han ikke lytter efter,« siger Melania, der i samme åndedrag fortæller US Weekly, at hun primært elsker Donald Trump for hans ’hjerne’ og ’gode udseende’.

Melania Trump (tv.) og Heidi Klum (th.) i 2008.
Melania Trump (tv.) og Heidi Klum (th.) i 2008. Foto: TIMOTHY A. CLARY

Mens Donald Trump rejser USA tyndt, vinder primærvalg efter primærvalg i stat efter stat og med kæmpeskridt nærmer sig nomineringen som det republikanske partis præsidentkandidat til valget 8. november, så koncentrerer Melania Trump sig om at være hjemmegående mor for parrets ni-årige søn Barron Trump – milliardærens yngste.

USA-ELECTION/

En anden verden

Det foregår på Manhattan i én af Trump-familiens godt 15 luksusboliger, der er fordelt over hele verden.

Ogdet er en helt anderledes verden end den, Melania Knavs voksede op i i det tidligere Jugoslavien – det nuværende Slovenien.

Her var Melanias far, Viktor Knavs, medlem af diktatoren Josip Titos kommunistparti.

Viktor Knavs var bilforhandler, og til tider fungerede han også som chauffør for diverse kommunistiske partibosser.

Moderen Amalija Knavs var modedesigner. Og sammen med sin storesøster, Ines, drømte Melania ifølge avisen The Guardian ofte om at rejse ud i den store verden.

Og dén drøm gik i opfyldelse, allerede da Melania Knavs var 18 år.

Melania Trump fotograferet i Trump Tower i New York. foto: the new york times
Melania Trump fotograferet i Trump Tower i New York. foto: the new york times Foto: LEE CLOWER

Efter bare halvandet år på universitetet, hvor hun studerede arkitektur, valgte den smukke slovenske pige således at satse alt på modelkarrieren.

Efter at have skrevet kontrakt med et italiensk modefirma arbejdede Melania som godt betalt fotomodel i både Paris, London, New York og Milano. Hun vakte opsigt som forsidemodel i bl.a. Vanity Fair, Cosmopolitan, Glamour, Sports Illustrated og Harper’s Bazaar.

Præsident Trump? - 1

Fra Klavs til Klauss

Melania Klavs, der nu var begyndt at stave efternavnet ’Klauss’, fik også arbejde for Donald Trumps firma ’Trump Model Management’. De to fremtidige ægtefællers veje begyndte at krydses.

Og i 1998 mødtes de første gang ansigt til ansigt.

Melania Knavs som 17-årig model hjemme i det forhenværende Jugoslavien.?Foto: Reuters
Melania Knavs som 17-årig model hjemme i det forhenværende Jugoslavien.?Foto: Reuters Foto: STRINGER

Dengang var Donald Trump dog stadig gift med sin anden kone, Marla. De to blev skilt i 1999. Og der skulle gå seks år yderligere, før Donald tog mod til sig og friede til den smukke eks-jugoslaviske model.

I dag respekterer Melania Trump sin mands drøm om at flytte ind i Det Hvide Hus. Og til People Magazine har milliardærfruen sagt, at hun vil være en ’traditionel førstedame’ i stil med Laura Bush og Jackie Kennedy, hvis Donald Trump bliver valgt som USAs næste præsident.

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook