Efter flere måneders nøje forberedelser inviterede 25-årige Anu Singh sine venner på middag. Det var den 25. oktober 1997. Men som flere af vennerne vidste, var formålet med middagen alt andet end en hyggelig stund i deres selskab.

Anu Singh havde på uhyggelig vis nøje planlagt at myrde sin 26-årige kæreste Joe Cinque. Mordet skabte ramaskrig i Australien og senere inspirerede forfatteren Helen Garner til at skrive krimien 'Joe Cinques Consolation' fra 2004. Nu er bogen blevet filmatiseret, og den dramatiske og grusomme historie om, hvordan Anu Singh iskoldt så til, mens kæresten Joe Cinque åndede ud har igen ramt medierne 'down under'. Det skriver The Australian.

Du kan se traileren til filmen om det uhyggelige og nøje planlagte mord herover.

På overfladen kørte 25-årige Anu Singhs liv ellers på skinner. Hun studerede jura på universitetet og havde en dejlig kæreste. Men bag facaden var virkeligheden en helt, helt anden. Den australske kvinde kæmpede med depression og spiseforstyrrelse, hun tog stoffer og var overbevist om, at hun led af en kronisk, muskelsvækkende sygdom.

Efterhånden blev hendes indre dæmoner så voldsomme, at Anu Singh begyndte at planlægge sit eget selvmord - og at myrde kæresten. For Joe Cinque skulle ikke kunne forplumre hendes selvmord, tænkte hun. Allerede i maj 1997 - fem måneder før mordet - indviede hun flere venner i sine morderiske planer. I stedet for at standse hendes gale plan, hjalp vennerne Anu Singh med at indkøbe den heroin, hun ville dræbe Joe Cinque med og lærte hende at give den dødelige injektion.

Dødsmiddag

Den 25. oktober var Anu Singh klar til at udføre planen under en middag i selskab med flere af de venner. Nogle af dem vidste, hvad der skulle ske. Kæresten Joe Cinque anede derimod intet om, at han kun havde få timer tilbage at leve i.

»Middagen var en slags afskedsfest for mig. I bund og grund en selvmordsfest,« sagde Anu Singh til ABC Australia i 2004.

Den mandag aften hældte hun det narkotiske stof rohypnol i Joe Cinques kaffe. Senere gav hun ham en injektion med en dødelig dosis heroin. Hele aftenen og natten sad Anu Singh ved siden af sengen og observerede sin bedøvede kæreste, mens han kæmpede for livet, indtil han udåndede om morgenen.

»Det var som om, jeg var i et helt andet land, en slags fantasi-drømmeverden. En særlig tilstand, hvor jeg ikke engang overvejede konsekvenserne og egentlig ikke tænkte på døden,« siger hun til Sydney Morning Herald.

Om morgenen den 26. oktober gik det tilsyneladende op for Anu Singh, hvad hun havde gjort. Hun gik i panik og ringede til en veninde, som fortalte, at hun skulle kontakte alarmcentralen med det samme. Det gjorde den 25-årige jurastuderende - men da var det allerede for sent. Da ambulancen kom frem var Joe Cinque død. Anu Singh blev anholdt kort efter.

To år senere blev hun idømt 10 års fængsel, mens en af hendes veninder blev dømt for medvirken til mord. Anu Singh blev dømt efter en mildere paragraf end drab, da retten vurderede, at hendes mentale tilstand til en vis grad gjorde hende uberegnelig. Allerede i 2001 blev hun prøveløsladt, og i 2004 var hun igen på fri fod. Det skete næsten samtidig med, at Helen Garners krimi 'Joe Cinques Consolation', baseret på Singhs mord, udkom.

Raser over bogen og filmen

Efter løsladelsen har Anu Singh studeret kriminologi og opnået en doktorgrad efter at have studeret, hvorfor australske kvinder begår kriminalitet. I dag er hun helt ovre sine svære mentale problemer, og kæmper nu for at forstå, hvad der fik hende til at myrde sin kæreste den oktoberdag i 1997.

»Der er absolut ingen legitim eller rationel motivation bag det. Dagene før hændelsen og minderne om den er stadig lidt uklare og detaljerne er difuse,« siger Anu Singh til ABC Australis og fortsætter:

»Det er forfærdeligt at være mentalt rask og prøve at føre mig selv tilbage til den dag og fastslå, hvad der skete, og hvad jeg tænkte.«

Anu Singh er stærkt kritisk overfor Helen Garners bog 'Joe Cinques Consolation', som filmen af samme navn er baseret på. I bogen beskrives hun som manipulerende og narcisistisk, og det mener den i dag 44-årige Sing er en farlig og forkert forsimpling.

»Det uheldige med bogen er, at den fortæller historien om at folk, som begår kriminalitet, er onde. Det styrker forestillingen om 'os mod dem',« siger Anu Singh til ABC Australia.

Hun er også utilfreds med den måde filmens instruktør, Sotiris Dounoukus, fortæller om det uhyggelige mord.

Med sin baggrund burde Sotiris Dounoukus ellers have mulighed for at sætte sig ind i Anu Singhs historie. Han studerede selv jura på Australian National University i Canbarra - ligesom Anu Singh. Sotiris Dounoukus og Anu Singh gik endda på samme årgang og han kendte både den 25-årige kvinde og hendes omgangskreds.

»Vi havde alle en to-delt reaktion. Chokket over, at det skete i en omgangskreds, vi kendte rigtig godt, og også at vi havde brug for at vide mere og forstå hvorfor,« siger Sotiris Dounoukus til The Australian.

Filmen har haft premiere i Australien og er blevet rost på flere internationale filmfestivaller.