Torsdag stemmer briterne om, hvorvidt Storbritannien fortsat skal være medlem af EU. Flere briter har den seneste tid sat lyd på den historiske afstemning. Hør de tåkrummende, sjove og underholdende sange her.

For midt i en afstemning, der både afgør briternes egen skæbne i EU, men også EUs fremtid, kan det være nødvendigt for en kort bemærkning af få et afbræk fra eksperternes og politikernes analyser og holdninger.

Vi lægger ud med en sang, som Mandy Boylett, et tidligere parlamentsmedlem fra det stærkt højreorienterede parti UKIP, lagde ud på Youtube allerede i februar. Her synger to kvinder blandt andet om EU: »De har taget alle vores fisk og penge gennem årene«.

Artiklen fortsætter herunder.

For nylig fulgte Mandy Boylett op på succesen med parodien på fodboldhymnen »Three Lions« med en mere munter sang baseret på Pinks »Get the party started«. Her synger tre kvinder - igen klædt et i glimtende Union Jack - blandt andet, at: »Mr. Juncker, du kommer til at kysse vores røv«.

Artiklen fortsætter herunder.

UKIP har ført an i »Leave«-kampagnen og er flere gange kommet med kontroversielle kampagnefremstød. For en uge siden kom partiet eksempelvis i stærk modvind med en plakat, der viste en masse mennesker gående i en lang række, som lignede migranter eller flygtninge, med teksten »Bristepunktet«. Flere sammenlignede plakaten med propaganda fra 1930erne.

Artiklen fortsætter herunder.

På den mere EU-positive side - eller i hvert fald den side, der trods alt mener, Storbritannien bør blive i EU, finder man blandt andet TV-vært John Oliver med det satiriske »Last Week Tonight«-show.

I den seneste udgave fra i søndags sluttede programmet af med en sang, der indledtes med et »Fuck you European Union«, og senere »Æd vores vores plettede pikke (spotted dick er en engelsk madret, red.)«, før det til sidst slås fast, at »det viser, vi ikke desto mindre har brug for jer« og »vi ville alle være skide skøre, hvis vi stemte for at forlade unionen«.

Artiklen fortsætter herunder.

En kærlighedssang er det også blevet til. Den walisiske musiker, filminstruktør og forfatter Gruffydd Rhys har lavet sagen »I love EU«, hvor han beskriver unionen som en 60-årig idealistisk dame.

Artiklen fortsætter herunder.

Den euroskeptiske avis Daily Express beskriver også en sang, der påstås at være lavet på baggrund af et privat initiativ. Avisen skriver, at sangen om »David Camerons mislykkede genforhandling« bliver et internet hit. Noget man dog kan sætte spøgsmålstegn ved, når man hører sangen.

Artiklen fortsætter herunder.

Ud over sange lavet særligt til lejligheden har flere moret sig med at samle playlister med gamle sange, der får en helt ny mening i lyset af dagens afstemning. På EU-mediet Euractiv kan man eksempelvis læse, at den britiske ambassade i Bruxelles har samlet en festlig spilleliste med sange såsom Rick Astleys »Never gonne give you up« og The Clash's »Should I stay or should I go«.

Sidstnævnte sang sætter meget godt rammen om de følelser og den tvivl, mange britere sandsynligvis går rundt med i dag: »Skal jeg blive, eller skal jeg gå nu? Hvis jeg går, vil der være problemer, og hvis jeg bliver, vil de blive dobbelt så store«.