Udland

Hillary Clintons blodprop sad tæt ved hjernen

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton har fået en blodprop oven på den hjernerystelse, hun pådrog sig tidligere i december. Foto: MICHAEL REYNOLDS

Den amerikanske udenrigsministers læger forventer dog, at Clinton vil komme sig helt, efter hun blev indlagt som følge af en blodprop.

USA: Det var en blodprop mellem hjernen og kraniet, der søndag førte til, at den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, måtte indlægges. Det oplyser Clintons læger i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Blodproppen opstod som følge af en hjernerystelse, som Clinton pådrog sig i forbindelse med et fald nogle uger forinden.

I kølvandet på nyheden om indlæggelsen spekulerede flere amerikansk medier i, at den 65-årige udenrigsminister var blevet ramt af en blodprop i benet, da hun havde været sengeliggende i en periode efter hjernerystelsen.

Ifølge lægerne sad blodproppen altså i en blodåre mellem hjernen og kraniet bag Clintons højre øre, men lægerne oplyser samtidigt, at de forventer, at udenrigsministeren vil komme sig helt ovenpå blodproppen. Hun fik således ikke et slagtilfælde i forbindelse med blodproppen, og der er ikke tegn på neurologiske skader, hedder det.

- Hun er ved godt mod, i dialog med sine læger, sin familie og sin stab, skriver lægeholdet i en meddelelse, der er sendt ud af udenrigsministeriet.

Hillary Clinton besvimede midt i december som følge af dehydrering efter et maveonde og pådrog sig i den forbindelse hjernerystelsen. Hun har netop taget fat på sidste del af sit embede som udenrigsminister, inden hun frivilligt går af, når den nye Obama-regering træder til.

Clinton nævnes som en mulig arvtager til præsidentembedet, når Obama går af i 2016, og meget tyder på, at hun vil være en populær præsidentkandidat, idet hun flere gange er blevet kåret som den mest populære minister i regeringen.

Det er imidlertid ikke første gang, USAs tidligere førstedame bliver ramt af en blodprop. Tilbage i 1998 fik hun en blodprop i benet, noget, hun i et interview med New York Daily News har kaldt »den største helbredsmæssige forskrækkelse«, hun har haft i sit liv.

Relaterede

Det læser andre