Her er hun: Den 'sorte enke', som slap døden løs på russisk banegård

RUSLAND: Adskillige russiske netmedier bringer søndag et billede af en ung kvinde med mørke øjne og islamisk hovedbeklædning. Det drejer sig angiveligt om den kvinde, der tidligere på dagen sprængte sig selv og mindst 13 andre mennesker ihjel på togstationen i storbyen Volgograd i det sydlige Rusland.

Kvinden identificeres af russisk politi som Oksana Aslanova, og ifølge netmediet lifenews.ru har hun to gange været gift med medlemmer af »ulovlige væbnede grupper« - formodentlig en islamistisk oprørsgruppe fra Kaukakasus-republikkerne Dagestan eller Tjetjenien.

Begge hendes ægtemand skal angiveligt være blevet dræbt, og dermed tyder det på, at det ganske rigtig er en af de frygtede »sorte enker«, der står bag terrorangrebet. De kvindelige terrorister, der er enker efter oprørere dræbt i kamp mod den russiske hær eller politistyrker, står bag flere blodige angreb, senest i Volgograd for to måneder siden, da seks mennesker blev dræbt i en bombeeksplosion i en bus.

Søndagens angreb er det blodigste i Rusland siden 2010.

Se videoen: Her får bombe russisk banegård til at skælve

Lifenews.ru bringer også et billede af, hvad der er angiveligt er den døde selvmordsbombers hoved, der ligger på en bunke murbrokker i togstationen, umiddelbart efter eksplosionen. Ægtheden af billedet er ikke blevet bekræftet af uafhængige kilder.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har bedt relevante myndigheder om at skrue op for sikkerheden efter eksplosionen i Volgograd. Det gælder blandt andet i lufthavne og ved togstationer.

Læs også: