Vi har alle en dobbeltgænger på denne jord, der ligner os på en prik, mener mange at vide, men er det i virkeligheden sandt? Se de vilde doppeltgænger-billeder nederst.

Med over syv milliarder mennesker på denne klode, så er det nærliggende at tro, at der et eller andet sted ude i den store vide verden render en person rundt, som ligner dig, mig eller en helt tredje på en prik.

Det har man i hvert fald været overbevist i mange år, og i retssager har kriminelle formentlig brugt undskyldning, »det har været min dobbeltgænger,« adskillige gange.

Men hvad er sandsynligheden egentlig for, at vores dobbeltgænger render rundt et sted?

Det satte humanbiologen Teghan Lucas fra Adelaide University i Australien sig for at finde ud af.

Med en samling offentlige billeder fra det amerikanske militær under armen samlede Teghan et hold af kolleger fra universitet, og sammen har de analyseret ansigterne på godt 4.000 forskellige mennesker.

Det skriver BBC.

Nedenfor ses billeder fra den canadiske fotograf Francois Brunelle, der har skabt fotoprojektet ‘I’m not a look-a-like!' med dobbeltgængere. Samtidig er Facebook-siden 'Twin Strangers' ved at skabe en trend, hvor folk kan indsende dobbeltgænger-billeder.

For at komme frem til det endelig resultat har Teghan og holdet bag målt afstanden mellem forskellige nøglepunkter på personernes ansigter - eksempelvis afstanden fra øje til øje eller øre til øre.

Herefter udregnede man, hvad sandsynligheden var for, at to personers ansigter var ens, og her fandt Teghan og holdet frem til, at sandsynligheden for, at lige netop du har en dobbeltgænger, er overvejende lille.

Undersøgelsen viste nemlig, at sandsynligheden for, at dit ansigt har bare de samme otte dimensioner som enanden person, er mindre end én til en trillion.

»Før i tiden kunne man spørge i retten, 'hvad hvis det er en, der bare ligner ham,' men det er altså ekstremt usandsynligt,« siger Teghan til BBC.

Men betyder det så, at vi faktisk ingen dobbeltgængere har?

Nej, for Teghans undersøgelse er nemlig bygget på, at dig og din dobbeltgængers mål er eksakte. Det vil sige, at er der 1,5 centimeter mellem dine øjne, mens der er 1,6 centimeter mellem dine dobbeltgængers øjne, så vil I ikke blive betragtet som dobbeltgængere.

Den franske fotograf Francois Brunelle mener imidlertid ikke, at målene skal være så ens, før der er tale om en dobbeltgænger.

Han har nemlig fotograferet over 200 par af dobbeltgængere, der stort set ligner hinanden på en prik.

Artiklen fortsætter under billedet.

»For mig er det når man ser en person, og du tænker, at vedkommende er en anden person. Det når man opsummerer alle delene,« siger han ifølge BBC.

»Men når du sætter dem sammen side om side, så føler man nogle gange, at de ikke ligner hinanden overhovedet.«

Det hele afhænger med andre ord af, hvordan vi anskuer en dobbeltgænger. For ifølge undersøgelsen har vi mennesker tendens til at genkende folk ved hjælp af hårgrænse, hårtype og øjenbryn, mens andre undersøgelser mener, at vi ligeledes har tendens til at genkende andre på øjne, mund og næse.

Og overfører man den viden til et ganske simpelt regnestykke, så bliver sandsynligheden for en dobbeltgænger pludselig noget større.

For hvis vi har en mand med kort blond hår, brune øjne og en 'kødfuld' næse, rund ansigt og fuldskæg så vil vedkommende ifølge BBC have 74.000 potentielle dobbeltgængere, da disse egenskaber er de mest gængse hos Jordens beboere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Men hvad er svaret så. Har vi alle en dobbeltgænger eller ej?

Og nej, det har vi ikke. For så skulle vi være 150 milliarder mennesker på kloden, hvis det statistisk set skulle være muligt. Med klodens 7,4 milliarder mennesker er det således usandsynligt, at vi alle har en dobbeltgænger.

Alligevel mener statistikeren Nick Fieller, at vi med den digitale tidsalder vil opleve flere og flere, der ligner hinanden.

»Jeg tror, at de fleste har en person, der ligner dem, medmindre de har et meget usædvanligt ansigt, og med den digitale tidsalder, vi befinder os i, vil det være mere sandsynligt, at vi vil vide det, fordi stort set alle har et billede online,« siger han.

Her ses en række vilde eksempler på folk, der IKKE er tvillinger. Billederne stammer fra Francois Brunelles fotoprojekt ‘I’m not a look-a-like!':