Kampen om at blive USAs næste præsident er måske ikke slut, når stemmerne er optalt onsdag morgen.  Valgkampen kan sagtens flytte direkte fra valgstederne ind i retssalene

Frygten for et knivskarpt tæt opløb i det amerikanske valg som i 2000 betyder, at begge kandidater allerede nu står klar med en mindre hær af advokater, som er klar til at sætte spørgsmålstegn ved stemmeoptællingen i de stater, hvor kapløbet bliver tættest.

Valget ser ud til at blive en gyser i stater som Florida, Ohio og Colorado. Begge præsidentkandidater er derfor klar til at kæmpe med næb og kløer for hver eneste stemmeseddel.

Det betyder, at der ifølge de foreløbige tal vil stå 5000 advokater parat til aktion, alene i staten Florida, og alene for at hjælpe demokraterne. Det skriver den amerikanske hjemmeside Politico.com.

Florida, som var scenen for et regulært genoptællingskaos for 12 år siden - hvor mange stadig mener, det måske ikke var helt retfærdigt, at George W. Bush vandt over Al Gore - gør sig allerede klar til en gentagelse. Men det kan også være Ohio, der bliver kamppladsen for de retslige tovtrækkerier om valget i 2012. Det afhænger naturligvis af, om opløbet i Ohio bliver så tæt, som de politiske målinger viser.

Se billederne: Valgkaos i Florida: Venter i timevis for at stemme

LÆS OGSÅ: Beskylder Romney-støtter for chikane: Lad folket stemme!

Begge kandidater har udpeget generaler til at lede de retslige slag. Manden, der skal styre Romneys team, er Benjamin Ginsberg, som også var retslig toprådgiver for George W. Bush i 2000 og 2004.

Obama har valgt Robert Bauer, en tidligere rådsgiver i Det Hvide Hus, som tidligere har kritiseret republikanske forsøg på at ændre valglovgivningen i stater som Ohio, der kan afgøre præsidentvalget, skriver reuters.com

- Hvis det ender med en forskel på 50-100.000 i Ohio, kommer der ikke til at ske noget. Men bliver marginen lavere end det, specielt med Mitt Romney i en svag føring, så tror jeg det ender i retten. Og at det retslige efterspil kan afgøre, hvem der bliver præsident, siger Dan Tokaji, juraprofessor ved Ohio State University til politico.com.

LÆS OGSÅ: BT forklarer: Sådan fungerer det amerikanske valgsystem

Et andet problem, der øger sandsynligheden for et retsligt efterspil, er orkanen Sandy, og den massive forvirring, den har skabt i New Jersey og New York.

Her har vælgerne fået tilladelse til at stemme frit ved ethvert valgsted, og New Jersey er gået et skridt videre og har tilladet e-mail-stemmer. Computer-eksperter siger, at e-mail-stemmer er langt fra sikre, men de valgansvarlige i Jersey forsvarer sig med, at systemet er prøvet tidligere i forbindelse med stemmer fra amerikanere i andre lande - dog på et meget lavere niveau.

Obama ventes dog at vinde sikkert i både New York og New Jersey.