Psykologer med tvivlsomme metoder, sekteriske trosretninger og advokater slår sig på »ambulancens følge« efter terrorangrebet i Paris 13. november.

130 personer blev dræbt ved terrorangrebet i den franske hovedstad Paris 13. november. Tæller man pårørende og tætte venner med, har angrebet efterladt over 2.000 ofre, oplyser foreningen Hjælp til ofre i Paris (PAV) til den franske avis Le Figaro.

Særligt advokater ser disse ofre som et forretningspotentiale.

I Frankrig er det forbudt for advokater at lave fysisk opsøgende arbejde for at få nye kunder. Ikke desto mindre er flere advokater mødt op på hospitaler i den franske hovedstad Paris for at snakke med ofre og pårørende til terrorangrebet 13. november, skriver Le Figaro.

Advokater har skubbet døre op til hospitalers sengestuer for at tilbyde deres tjeneste, selvom familierne ikke har inviteret dem.

En psykolog fortæller til avisen, at dør-til-dør metoden ikke er noget nyt fænomen. Rehabiliteringscentre bliver jævnligt besøgt af advokater, der forsøger at »dræne kunderne«. I USA beskrives fænomenet som »ambulancens følge«, lyder det.

Flere familier berørt af terrorangrebet i Paris i januar 2015 beretter også om stribevis af opkald fra advokater, som tilbyder deres »hjælp«.

Herudover har sekteriske trosretninger haft travlt med at tilbyde åndelig hjælp til ofrene.

»Scientology og Jehovas Vidner bruger altid vanskelige tider til at rekruttere tilhængere under påskud af at redde folk,« siger Serge Blisko, formand for et tværministerielt råd mod sekteriske grupper, til Le Figaro.

Han fortæller, at uautoriserede og ukvalificerede psykoterapeuter også i stor stil har profiteret af terrorangrebene. De har blandt andet kontaktet ofre ved redningstjenesterne i 11. arrondissement, hvor de voldsomste skyderier fandt sted i november.

»Det har vi modtaget mange indberetninger om, så vi har alarmeret sundhedsministeriet,« siger Serge Blisko til Le Figaro.

Terrorangrebet i Paris i januar 2015 mod satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked kostede 17 mennesker livet. Terrorgruppen al-Qaeda påtog sig efterfølgende skylden for angrebet mod Charlie Hebdo.

Terrorangrebet i november var rettet mod et stadion, flere cafeer og spillestedet Bataclan. 130 personer mistede livet i angrebet, som terrororganisationen Islamisk Stat har taget skylden for.