Granat i turistparadis: Ti personer sårede

En granat sårede natten til torsdag lokal tid ti mennesker i en bar i turistområdet Diani i den kenyanske provins Kwale.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ti personer meldes sårede ifølge det kenyanske nyhedssite Standard Media. Af dem skulle seks være indlagt med alvorlige kvæstelser, mens fire har fået mindre skader.

Politiet siger, at det var en uidentificeret person, der smed en granat ind i restauranten, før den eksploderede.

Det er ikke første gang, Kenya bliver ramt af et terrorangreb. Situationen er blevet forværret efter, at kenyanske tropper krydsede grænsen til Somalia for at anholde militante medlemmer af al-Qaeda-cellen Al-Shabaab.

Området er et velbesøgt turistområde, også for danskere, men ifølge Udenrigsministeriet er ingen danskere blandt de sårede.

- Ambassaden i Nairobi har været i kontakt med de kenyanske myndigheder, og der er på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, at danske statsborgere er kommet til skade under angrebet, lyder det fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Turistområdet ligger ved kysten syd for landets næststørste by, Mombasa.

Bravo Tours har destinationen på sit Afrika-program, men hen over jul og nytår har selskabet ingen gæster i området. Star Tours sender gæster til Diani Beach fra Norge og Sverige, og salgsdirektør Stig Elling oplyser, at omkring 190 skandinaver er i området i øjeblikket. Ingen af dem er kommet noget til under angrebet