Udland

Græsk eks-minister ekskluderet for at »beskytte slægtninge«

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Grækenlands tidligere finansminister George Papaconstantinou er blevet ekskluderet fra sit parti efter beskyldninger om at have slettet navnene på slægtninge fra en liste over grækere med schweiziske bankkonti.

GRÆKENLAND: Det græske socialistiske parti Pasok har ekskluderet tidligere finansminister George Papaconstantinou efter beskyldninger om, at han har slettet navnene på to af sine kusiner og deres mænd fra en liste over grækere med schweiziske bankkonti. Listen bliver brugt til at undersøge Grækenlands elite for mulig skatteunddragelse, skriver Bbc.co.uk.

Partiet siger, at Papaconstantinou har »brugt listen på den værst tænkelige måde«.

Det var efter, de græske myndigheder havde krydstjekket to lister, at uoverensstemmelsen blev bemærket.

I en erklæring udtaler Pasok, at »det er beklageligt, at der er klare tegn på, at listen er blevet pillet ved, hvad angår familiemedlemmer til George Papaconstantinou«.

Den tidligere minister afviser at have gjort noget ulovligt.

- Jeg har absolut ikke gjort noget indgreb i de data, udtaler han i en erklæring, hvor han ligeledes »nægter at blive gjort til syndebuk«, skriver Bbc.co.uk.

Det læser andre