Verdensøkonomien skal i gang, men de rige lande er uenige om, hvor slemt det står til, og hvad der skal gøres.

Ise-Shima, Japan: Det haster med at sætte skub i verdensøkonomien, lyder det fra G7-lederne, som fredag afsluttede to dages topmøde i den japanske bjergregion Ise-Shima.

De er enige om, at den globale økonomi er i modvind, og at det kan blive værre, særligt hvis briterne stemmer for at forlade EU.

Men de syv rige lande har ikke en fælles strategi, og de er ikke enige om, hvor slemt det står til med den globale økonomi.

- Global vækst er vores højeste prioritet, lyder det i sluterklæringen fra mødet i Japan.

I erklæringen forpligter G7-lederne sig til at samarbejde om forskellige politiske tiltag, som kan føre til en "kraftig, balanceret og bæredygtig vækst", men virkemidlerne overlades til de enkelte lande.

- Det er lidt sådan "god jul og godt nytår", og som ventet intet konkret, siger chefanalytiker Erik Bruce fra Nordea til det norske nyhedsbureau NTB.

Han tilføjer, at der er stor forskel på G7-landene, og at der er stor uenighed blandt de rige lande om, hvordan de skal få fart i økonomien.

Andre iagttagere er enige i, at der ikke er kommet meget ud af topmødet.

- Vi ved, at der er forskellige syn på finanspolitik, men sluterklæringen konkluderer simpelthen, at der skal føres "fleksibel" finanspolitik for at fremme væksten, siger Andrew Kenningham, der er seniorøkonom i forskningsinstituttet Capital Economics.

- Det siger faktisk overhovedet ingenting.

/ritzau/AFP