Menukortet for det sidste førsteklasses frokostmåltid på Titanic er blevet solgt for over en halv million kroner til en privat samler.

’Grilled Mutton Chops’ fra grillen, ’Veal and Ham Pie’ fra buffeten og en gang roquefort fra ostebordet.

Det var vældigt lækre sager, som de rige passagerer på Titanics første klasse kunne mæske sig i, inden de så frygten i øjnene og måtte kæmpe for deres liv i april 1912. Det gamle og originale menukort fra det sunkne skib er stadig i god stand og er netop blevet solgt via en onlineauktion. Den lækre menu gik for ikke mindre end 88.000 dollar (588.277 danske kroner, red.). Det skriver CNN.

Den ældgamle menu blev reddet af førsteklasses-passageren Abraham Lincoln Salomon. Han var blandt en håndfuld mennesker, som reddede livet ved at gå ombord på redningsbåden ’Money Boat’, eller ’Millionaires Boat’, som den også kaldes.

Passagerne på den særlige millionær-båd skulle angiveligt have bestukket besætningen til at sejle væk fra den synkende Titanic i stedet for at redde nogle af de passagerer, som lå hjælpeløst i det iskolde vand.

Til frokosten inden forliset har passagererne altså kunne sætte tænderne i delikate sager. Menuen giver et unikt indblik i, hvad mad der var på mode på daværende tid. Menuen havde et udvalg af blandt andet en suppe af porrer og hønsefond, og frokostbuffeten kunne byde på pottede rejer, sild eller oksetunge. Til slut var der et udvalg af otte forskellige oste.

Frokostmenuen var forudset til at have en værdi af 50.-70.000 dollar, men den gik således for et pænt beløb mere end det forventede.

Titanic var 15. april 1912 sejlet ud på sin jomfrurejse fra Southampton i England. Skibet ramte imidlertid et isbjerg 600 kilometer sydøst for Halifax, Nova Scotia i Canada, og det skulle i den grad blev skæbnesvangert. 1.517 ud af skibets i alt 2.200 passagerer døde i det iskolde Atlanterhavsvand. Ingen af de overlevende er i live i dag.