Udland

Fortsat blodig uro i Egypten

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Mindst 42 mennesker har mistet livet under de uroligheder, der har præget Egypten både fredag og lørdag. Søndag var der igen kampe mellem demonstranter og politiet.

EGYPTEN: Politiet affyrede søndag tåregas mod en stor gruppe stenkastende demonstranter i Cairos gader og fortsætter dermed kampen mod vrede egyptere, der nu har varet i fire dage. I alt 42 mennesker er blevet dræbt fredag og lørdag, skriver Reuters.

Alene lørdag blev 31 mennesker dræbt i uroligheder i byen Port Said, da protester brød ud i kølvandet på dødsdommene over 21 personer, der var tiltalt for den fodboldvold, der for snart et år siden resulterede i 74 dødsfald under en fodboldkamp i byen. Vreden var hovedsageligt rettet mod retssystemet, som, mange mener, har beskyttet de politibetjente, der lod fodboldbøllerne få frit løb.

Søndag deltog tusinder i et optog for de mennesker, der blev dræbt under lørdagens protester. Det skete ifølge Reuters til lyden af såvel skudsalver og sirener flere steder i byen.

I Cairo har en stor del af modstanderne af præsident Morsi indtaget gaderne og beskylder præsidenten og hans islamistiske allierede for at have forrådt den opstand, som i 2011 væltede Hosni Mubarak.

- Egypteres blod flyder i gaderne på grund af misrøgt og korruption og fordi, Det Muslimske Broderskab udelukkende tænker på egne interesser, lød det fra Mohamed Sami, demonstrant på Tahrir Pladsen i Cairo søndag.

Det læser andre