Forsker-ups: "Uddøde" dyrearter var alligevel i live

Dyr, der bliver erklærede uddøde, er det alligevel ikke altid. I 2013 blev otte arter, som allerede havde fået en gravsten i historiebøgerne, genopdaget.

Otte arter, som man ellers troede var uddøde, er blevet genopdaget i år 2013. Det skriver Sciencenews ifølge Videnskab.dk: http://videnskab.dk/kort-nyt/otte-uddode-arter-genopdaget-i-2013

Blandt de otte arter var:
Ptychochromis insolitus. En fisk fra Madagaskar, som man troede var uddød i naturen, og i fangenskab fandtes kun to eksemplarer – begge af hankøn. Derfor blev den erklæret uddød, indtil man genopdagede en lille bestand ved Mangarahara river på Madagaskar.

Læs også hos Videnskab.dk: Uddøde dyrearter kan bringes til live igen

Latonia nigriventer. Ingen havde set denne israelske frø siden 1955, men i løbet af de to sidste år indsamlede forskere hele 11 eksemplarer.

Anolis proboscis. Det langnæsede firben fra Ecuador blev opdaget i 1953, og der blev fundet flere eksemplarer i årene efter, men det stoppede igen, og der gik en periode på 40 år, hvor man ikke fandt en eneste, indtil en flok fuglekiggere stødte på firbenet tidligere i år.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Uddød haj med kæmpemund endelig afsløret

Begejstrede forskere: Nu yngler dyr med anus-mund

Uddød frø-art kvækker i bedste velgående

Læs også: