FN-chef fordømmer eskalerende krise i Syrien

FNs generalsekretær Ban Ki-moon siger, at volden i Syrien har nået »rystende højder«, mens den Arabiske Liga advarer om, at landet kan ende »mislykket«.

SYRIEN: Konflikten i Syrien har ifølge FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, nået »nye og rystende højder af brutalitet og vold«, mens FNs særlige udsending, Lakhdar Brahimi, siger, at landet kan blive »en fejlslagen stat«. Det skriver aljazeera.com.

Udtalelserne fra de to kom fredag i New York, da de talte til de 193 medlemslande af FNs generalforsamling.

Imens fortsætter volden nær den internationale lufthavn i Syriens hovedstad, Damaskus.

- Regeringen har intensiveret sine forsøg på at udrydde oppositionens højborge og har øget beskydningen og luftangrebene, sagde Ban ifølge aljazeera.com.

- Oppositionen har også optrappet dens angreb. Jeg er forfærdet og bedrøvet og fordømmer de tilsyneladende daglige massakrer på civile.

Torsdag og fredag lykkedes det for oprørerne at afskære vejen fra den internationale lufthavn udenfor Damaskus til selve hovedstaden, og i mere end et døgn var al flyvning til og fra lufthavnen indstillet, mens oprørere ifølge egne oplysninger beskød militærets stillinger inde på lufthavnsområdet.

Det meste af Syrien er for første gang er uden internet- og telefonforbindelse. Regeringen beskylder oprørerne for at være årsag til det kommunikationsmæssige blackout, men eksperter peger ifølge al-Jazeera og avisen Daily Mail på, at det er regimet, der står bag lukningen.

Talsmanden for det amerikanske udenrigsministerium, Victoria Nuland, kalder mørklægningen i Syrien for et »desperat forsøg fra Assad på at klynge sig til magten«.

Kampene i Syrien har kostet omkring 40.000 mennesker livet, hvilket gør konflikten til den blodigste af de arabiske opstande.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08