Har du været udsat for stealthing, eller har du selv udsat andre for det? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Det efterhånden udbredte fænomen Stealthing, hvor manden aftager kondom under samleje uden kvindens samtykke, har ifølge foreningen Everyday Sexism Project Danmark ramt det danske land. Men hvorfor gør man det?

Det spørgsmål har det britiske medie The Independent spurgt en mand, der efter eget udsagn har gjort brug af det potentielt farlige sexfænomen af flere omgange. Og svaret er ifølge Brendan (navnet er opdigtet, red.) ganske enkelt.

»Fordi det føles bedre uden kondom,« fortæller han til The Independent.

Brendan fortæller videre, at han ofte vælger af aftage kondomet, selv om han har aftalt noget andet med den kvinde, han har sex med. Alligevel er det sjældent, at nogen bliver sure over hans gerning, men derimod blot spørger, om han ikke tager det på igen.

»Træk den ud, tage det af, før den ind igen. Så er alle glade.«

Herhjemme i Danmark har Everyday Sexism Projekt advaret mod fænomenet, fordi det potentielt kan medføre en lang række livsfarlige kønssygdomme. Derfor mener foreningen også, at mænd, der aftager kondomet uden kvindens samtykke, bør kunne straffes for overgreb.

»Vi har at gøre med situationer, hvor det ikke sker som uheld, men hvor manden med fuldt overlæg aftager kondomet uden samtykke. Derfor skal stealthing også betragtes på linje med andre overgreb. Vi ser også, at mange kvinder får de samme reaktioner efterfølgende, som man ser ved andre slags overgreb, ligesom man jo også udsætter kvinden for sundhedsmæssige risici i form af forskellige kønssygdomme,« sagde forperson i Everyday Sexism Project Danmark, Maria Vicki Lindbaum, til BT tidligere på ugen.

Men kønssygdomme er imidlertid ikke noget, der bekymrer Brendan i særlig høj grad. Han erkender over for The Independent, at han ikke bliver undersøgt for eventuelle kønssygdomme mellem hver sexpartner, men understreger samtidig, at han ikke er interesseret i hverken at gøre sexpartneren gravid eller overføre kønssygdomme.

»Der er en risiko ved at krydse vejen. Og det gør vi alle,« lyder det til The Independent.

BT har været i kontakt med flere danske kvinder, der har været udsat for stealthing. De undrer sig over den manglende respekt hos mændene og den tilsyneladende ikke-eksisterende frygt for, at kvinden kan blive gravid.

I Danmark er stealthing ikke ulovligt, men i Schweiz blev en 47-årig mand idømt 12 måneds betinget fængsel i januar i år, fordi han under seksuel samvær med en kvinde fjernede kondomet uden kvindes samtykke.

Har du været udsat for stealthing, eller har du selv udsat andre for det? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.