EU skal genopbygge Malis hær

EU har påtaget sig opgaven med at genopbygge hæren i Mali.

MALI: EU får ansvaret for genopbygningen af den maliske hær, der er dårligt betalt, dårligt udstyret og alvorligt svækket efter et år med nederlag, oplyser Francois Lecointre, den øverstbefalende for EUs nye militære træningsmission (EUTM Mali), som Frankrig står i spidsen for, skriver Reuters.

Ifølge den franske general Francois Lecointre er den maliske hærs tilstand »meget nedbrudt«.

- Hæren mangler udstyr, er dårligt betalt og dårligt uddannet, og så er det en hær, der netop har lidt et helt år med nederlag, hvilket har svækket den. Der er en moralsk styrke, der skal genopbygges, fortalte han journalister på et møde i Bruxelles tirsdag ifølge Reuters.

EU har godkendt en 15 måneder lang mission, der blandt andet går ud på at træne maliske soldater. Dog siger Lecointre, at der på længere sigt kan blive behov for et udvidet engagement.

Spanien, Tyskland, Storbritannien, Sverige og Irland forventes at deltage i den fransk-ledede EU-mission. Yderligere ventes det, at også ikke-EU-medlemmerne Norge og Canada vil deltage.

Desuden sagde den franske premierminister Jean-Marc Ayrault tidligere tirsdag, at Frankrig går ind for en hurtig udrulning af internationale observatører i Mali for at sikre, at menneskerettighederne ikke krænkes.

Franske og maliske soldater har i løbet af de seneste to uger fordrevet islamistiske oprørere fra områder i den nordlige del af landet. I mellemtiden er maliske soldater blevet anklaget af internationale menneskerettighedsgrupper for at udføre hævndrab på formodede islamistiske oprørere og sympatisører i flere af de generobrede områder.

BNB/Reuters

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08