Der var dårligt nyt for den danske regering, da EUs siddende formand, Herman Van Rompuy, sent torsdag aften præsenterede et revideret udspil til EUs flerårige budget.

Da Herman Van Rompuy torsdag omkring midnat præsenterede et revideret forhandlingsudspil var den danske rabat ikke nævnt, og der blev ifølge b.dks kilder overført penge til landbrugsstøtten og strukturfondene. To områder som Danmark gerne vil skære i for at finde penge til investeringer i vækst og miljø.

Det samlede budget blev holdt på samme niveau som formandens tidligere udspil, forklarede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Vi er langt fra at være i mål med et budget, sagde en langt fra tilfreds dansk statsminister på et pressemøde natten til fredag.

Især Storbritannien har krævet beskæringer i budgettet, men også en gruppe lande anført af Tyskland ønsker at skære budgettet ned, så det udgør en procent af EU-landenes BNI.

Udspillet imødekommer derimod Frankrig, der vil holde fast i landbrugsstøtten, og Polen, der vil bevare strukturfondene.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.